Economia 16/11/2011

El govern espanyol reconeix que no complirà les previsions de creixement i que la reforma laboral no ha funcionat

José Manuel Campa, secretari d'Estat d'Economia, afirma que Espanya creixerà un 0,8% en comptes de l'1,3% previst inicialment. A més, Campa ha admès que la reforma laboral vigent és insuficient per reduir el nombre d'aturats

Miquel Codolar
1 min

MadridEl secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha confirmat la dada de creixement zero del tercer trimestre i ha admès que no es compliran les previsions de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero de l'1,3%, sinó que la dada quedarà en una xifra "propera" al 0,8%. Ho ha explicat a la roda de premsa per valorar les dades del PIB del tercer trimestre, en què es va registrar la mateixa activitat que entre l'abril i el juny d'enguany i, per tant, un 0,8% més que el mateix trimestre de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Campa també ha exposat que la reforma laboral que està en marxa no és suficient perquè "els empresaris utilitzen els treballadors amb més intensitat en comptes de contractar nova mà d'obra". Ha argumentat que el tercer trimestre es van perdre 173.000 llocs de treball, però les hores treballades es van incrementar. El secretari d'Estat considera que aquest fenomen reflexa que "la nostra regulació laboral actual encara no és capaç d'assignar correctament el treball a través dels treballadors". Ha reclamat mantenir la lluita contra l'atur com l'"objectiu prioritari de la política econòmica".

stats