Economia 28/01/2012

Els partits polítics demanen solucions al Govern i a Spanair pel tancament de l'aerolínia

PSC i Esquerra exigeixen a l'executiu de Madrid que desbloquegi la gestió autònoma del Prat perquè consideren que han influït en el final de Spanair. El PP critica les inversions de la Generalitat en la companyia

Acn
2 min

BarcelonaEl PSC demana solucions a Spanair i al Govern

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que el partit emprendrà "iniciatives parlamentàries per demanar explicacions a Spanair perquè informin sobre quins contactes hi ha hagut amb capital privat per invertir en la companyia", i ha demanat al Govern que "exigeixi al govern espanyol que mantingui el concurs per la privatització de l'aeroport del Prat". "La ciutadania té dret a conèixer aquestes qüestions, perquè els aeroports i les aerolínies són molt importants per garantir el creixement econòmic del nostre país", ha dit. Així mateix, ha demanat a Spanair i a les institucions que "facin tot el que sigui a les seves mans per solucionar la situació".

Esquerra culpa Madrid per bloquejar l'aeroport del Prat

Pel president d'Esquerra, Oriol Junqueras, la fallida de Spanair està relacionada amb les polítiques aeroportuàries del govern espanyol, perquè "la decisió de bloquejar la gestió autònoma de l'Aeroport del Prat ha contribuït al fracàs de la companyia catalana, que pretenia convertir el Prat amb un hub amb connexions intercontinentals".

El PP, crític amb les inversions de la Generalitat

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assenyalat que "el que ha passat amb Spanair és una lliçó de la qual cal extreure conclusions, i la principal és que els projectes de futur han d'estar sustentats en la realitat". Sánchez-Camacho ha afirmat que el seu partit creu en "el liberalisme i la competitivitat", i s'ha mostrat molt crítica amb el fet que la Generalitat "hagi invertit 150 MEUR de tots els catalans en una companyia que ha quedat demostrat que no tenia viabilitat". Ara, ha afirmat que "el que cal és reparar els drets dels viatgers, tenir cura dels drets dels treballadors i buscar solucions que no suposin més costos públics".

ICV demana que es conservin els llocs de treball

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha dit que "necessitem una descentralització de la gestió aeroportuària, i el retorn a la centralització no ens permet fer estratègies des de Catalunya", en valoració del tancament de Spanair. També ha dit que cal "obrir una reflexió en la necessitat de preservar llocs de treball i que tinguin continuïtat".

C's demana que Mas comparegui

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha demanat el matí d'aquest dissabte "la compareixença extraordinària d'Artur Mas" davant el cessament de l'activitat de Spanair perquè "ell és el responsable màxim d'haver continuat posant diners en un pou sense fons com Spanair".

stats