POLÍTICA
Especials 22/05/2012

Bárcenas es nega a respondre a l'acusació sobre el finançament irregular del PP valencià

L'extresorer del Partit Popular ha declarat en qualitat d'imputat durant més d'una hora davant el jutge que instrueix la causa sobre el presumpte finançament il·legal del PP valencià

Salvador Almenar
1 min
L'Audiència reobre el cas Gürtel i imputa tres excàrrecs del PP

ValènciaL'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, ha declarat aquest matí en el Tribunal Superior de Justícia valencià en qualitat d'imputat per un presumpte delicte electoral comès en els comicis municipals i autonòmics de 2007. El jutge José Ceres, que instrueix la causa derivada del cas Gürtel sobre el suposat finançament il·legal del PP valencià, ha pres declaració durant més d'una hora i mitja a Bárcenas.

Tal com ha assenyalat el seu advocat a la sortida del tribunal, el seu representat ha contestat a les preguntes del jutge, del fiscal i de la seva defensa, però s'ha negat a respondre a la resta de les parts. Sobre el contingut de la seva declaració, el lletrat no ha fet cap declaració "per respecte al tribunal" i tampoc ho ha fet l'extresorer Luis Bárcenas, que s'ha limitat a saludar els periodistes que l'esperaven a les portes de la seu judicial.

Després de la declaració de Bárcenas, ha entrat a la sala l'exgerent del PP valencià, Cristina Ibáñez, també imputada en la causa per la comissió, suposadament, del mateix delicte. Aquesta setmana també acudiran al tribunal valencià per prestar declaració com imputats la tresorera del PPCV, Yolanda García, l'exvicesecretari general, David Serra, i l'exsecretari general, Ricardo Costa. Els dos primers estan citats aquest dimecres, mentre que el divendres serà el torn de Costa. Els tres tenen la condició d'aforats per ser diputats de les Corts valencianes.

stats