Síria
Especials 24/02/2012

Damasc acusa "grups armats" de frustrar l'evacuació dels periodistes estrangers de Homs

El règim diu que els "militants han bloquejat l'evacuació i han rebutjat entregar els ferits i els cadàvers". L'oposició diu que els periodistes estrangers s'havien negat a abandonar el barri si no era en presència dels ambaixadors dels seus països

Agències
2 min

GinebraLes autoritats de Síria han acusat aquest divendres a "grups armats" d'impedir l'evacuació dels periodistes estrangers morts i ferits pels bombardejos al barri de Baba Amr de Homs.

Una font oficial citada per l'agència de notícies estatal Sana ha fet l'anunci unes hores després que la Mitja Lluna Roja siriana entrés al barri per iniciar l'evacuació. La font ha assegurat que "militants han obstruït els esforços dels responsables de Baba Amr, han bloquejat el procés d'evacuació i han rebutjat entregar els ferits i els cadàvers".

Prèviament, els Comitès de Coordinació Local –principal organització opositora dins de Síria– havien dit que els periodistes ferits –la francesa Edith Bouvier, el fotògraf britànic Paul Conroy i el francès William Daniel– s'havien negat a abandonar el barri si no era en presència de l'ambaixador francès i nord-americà i membres del CICR.

"Per raons humanitàries, les autoritats de la ciutat havien enviat a responsables i ambulàncies de la Mitja Lluna Roja siriana per evacuar els periodistes estrangers que van entrar il·legalment al país", ha explicat la font oficial de Damasc.

Evacuació frustrada

La Mitja Lluna Roja siriana havia començat a evacuar dones i nens de la ciutat de Homs, segons havien informat les autoritats. Una font no confirmada de l'oposició ha denunciat que el règim només ha permès accedir a la ciutat a la seva branca de l'organització humanitària.

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) havia negociat amb les autoritats de Síria i les forces de l'oposició a Homs per poder evacuar tots els ferits que necessiten rebre assistència mèdica.

"El CICR i la Mitja Lluna Roja siriana són al barri de Baba Amr des d'aquesta tarda i estan negociant amb les autoritats del país i amb l'oposició per intentar evacuar totes les persones que necessitin assistència, sense cap excepció", havia dit hores abans de començar l'evacuació el portaveu del CICR, Hicham Hassan, des de Ginebra.

stats