Especials 12/12/2012

Els EUA acusen Al-Assad d'atacar els rebels amb míssils Scud

Els experts militars creuen que aquest nou pas demostra la preocupació del règim perquè la seva aviació pugui ser vulnerable a les defenses aèries dels rebels

Ara
1 min
El rastre de la guerra a Alep. REUTERS

BarcelonaLes forces sirianes lleials al president Baixar al-Assad han disparat, els últims dies, míssils Scud contra les forces rebels, segons han informat al 'New York Times' fonts de l'administració Obama. Aquest moviment suposa una escalada significativa en la lluita sobre el terreny, que ja ha causat la mort de més de 40.000 morts civils en els dos anys de conflicte.

Un membre del govern nord-americà que va dir que no volia ser identificat perquè comentava informació classificada, ha assegurat que els míssils es van llançar des de Damasc cap a objectius al nord de Síria.

"En podrien ser un total de sis", ha precisat un altre membre de l'administració nord-americana, i els objectius serien posicions controlades per l'Exèrcit Sirià Lliure, el principal grup armat de la insurgència.

Experts militars creuen que aquest nou pas demostra la preocupació del règim perquè la seva aviació pugui ser vulnerable a les defenses aèries dels rebels.

stats