ELECCIONS 25-N
Política 20/11/2012

Junqueras retreu a Mas que "és molt poc elegant" vincular l'estat propi a una majoria absoluta de CiU

El líder republicà avisa que no volen robar el lideratge del procés a ningú però que vetllaran "perquè camini amb pas ferm cap a la independència"

Roger Tugas
1 min

VicEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha recriminat aquest dimarts a Artur Mas que vinculi una majoria absoluta a l'avenç cap a l'estat propi, tal com ha estat insinuant durant aquesta campanya. "No som nosaltres qui va explicant que, si no obté un determinat resultat, s'inhibirà de la voluntat del país", ha lamentat en relació al president de la Generalitat, una actitud que ha qualificat de "molt poc elegant". Per contra, el líder republicà ha assegurat que l'objectiu de la seva formació "no és maximitzar el nombre de diputats" ja que "li correspon el lideratge del procés al poble, i als partit ens cal acompanyar-lo, som aquí per ajudar". "Traguem el resultat que traguem, treballarem per al país", ha tret pit Junqueras, que ha omplert el recinte ferial El Sucre de Vic (Osona).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, ha avisat Mas que ningú vol prendre-li el lideratge del procés, si això és el que li amoïna. "Si algú pateix per això, que no ho faci, però vetllarem perquè camini amb pas ferm cap a la independència", ha assegurat, i ha afegit que no tenen "cap urgència per proclamar la independència nosaltres, però sí perquè siguem independents". De la mateixa manera, ha alertat que no volen "ser la crossa de ningú" i que exigiran fermesa en el procés i un canvi en les polítiques socials i econòmiques per obtenir el seu suport.

stats