ELECCIONS 25-N
Política 01/10/2012

CiU condiciona l'estat propi a obtenir una "gran majoria" a les eleccions

"Si qui ha fet aquest pas endavant es veu debilitat en el resultat, difícilment es podrà tirar endavant, per molt que sumi amb altres formacions", afirma Lluís Corominas

Efe
2 min
Lluís Corominas dirigirà la campanya electoral de CiU

BarcelonaEl director de campanya de CiU, Lluís Corominas, ha advertit aquest dilluns que serà "impossible" impulsar el procés sobiranista plantejat pel president català, Artur Mas, si la seva candidatura no obté "una gran majoria" a les eleccions autonòmiques del 25 de novembre. Abans de reunir per primera vegada el nou comitè electoral de CiU, Corominas ha explicat en roda de premsa que la seva formació "està treballant" per aconseguir una majoria suficient, que no requereixi pactes postelectorals amb altres formacions polítiques. "Necessitem molta força. No podem iniciar aquest procés amb debilitat. Sense aquesta força electoral difícilment pot fer-se, és impossible", ha alertat. Segons Corominas, no n'hi hauria prou que CiU pogués arribar a la majoria absoluta sumant els seus escons amb formacions favorables també a emprendre el camí cap a un estat propi per a Catalunya. "Treballarem per anar més enllà d'aquests 62 diputats. Si qui ha fet aquest pas endavant es veu debilitat en el resultat electoral, difícilment es podrà tirar endavant, per molt que sumi amb altres formacions", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A falta de preparar els detalls de la campanya per als comicis del 25-N, Corominas ha explicat que CiU se centrarà a transmetre una triple actitud d'"il·lusió, serenitat i fermesa". Serà, segons el vicesecretari general de CDC, una "campanya en positiu, radicalment democràtica, que no anirà contra ningú" sinó que buscarà una "gran mobilització". El seu missatge serà "inclusiu" i es dirigirà "als 7,5 milions de catalans", tant als que puguin identificar-se amb l'objectiu de l'estat propi "per sentiment" com als que desitgin "viure millor".

La sotsdirectora de campanya i portaveu d'Unió, Marta Llorens, ha evitat esmentar el concepte d'"estat propi" com a gran objectiu i ha matisat que la voluntat és iniciar un procés que porti a exercir el "dret a l'autodeterminació". La curta durada de la precampanya facilitarà l'"austeritat" en les despeses, encara que CiU considera "oportunista" reclamar ara, des de l'esquerra, un enviament conjunt de la propaganda electoral per estalviar costos.

A més de Corominas i Llorens, al comitè electoral hi haurà el secretari general de CDC, Oriol Pujol, i el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, i estarà obert als responsables d'àrea de cada soci de federació, mentre que Jordi Baiget i Ramon Espadaler s'encarregaran d'elaborar el programa electoral. CiU culminarà el procés d'elaboració de les seves llistes el 14 d'octubre en una reunió conjunta dels consells nacionals de CDC i Unió, en la qual Mas serà proclamat oficialment candidat.

Sobre la possibilitat que el sobiranista Josep Maria Vila d'Abadal es quedi fora de les llistes de CiU, després de la seva infructuosa disputa amb Josep Antoni Duran i Lleida pel lideratge d'Unió, Llorens ha assenyalat que "dependrà dels militants" perquè seran les assemblees intercomarcals del partit les que elegiran els candidats. Per la seva banda, Duran preveu tornar d'aquí deu dies a l'activitat política, després que dijous passat fos operat del menisc, segons ha explicat Llorens.

stats