Especials 06/11/2012

Reding respon als eurodiputats catalans que les amenaces de Vidal-Quadras són "un afer intern"

La vicepresidenta de la Comissió Europea contesta amb un text breu amb evasives la carta que va portar el PSOE a fer dimitir Maria Badia

Acn
1 min
La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding / Comissió Europea

Brussel·lesLa vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de Justícia, Viviane Reding, ha respost aquest dimarts als eurodiputats catalans que les amenaces militars que denunciaven a la seva carta són "afers interns".

Reding tanca amb una curta resposta el debat iniciat arran de la carta que li van enviar els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia (PSC) i Ana Miranda (el BNG, en representació d'ERC), en què l'instaven a avaluar "els riscos reals d'una intervenció militar" espanyola a Catalunya i demanaven una acció preventiva europea si hi havia risc que el conflicte català no es resolgués de manera pacífica i democràtica.

Tremosa, Romeva, Badia i Miranda denunciaven en el seu escrit les "amenaces militars" i el "to que fan servir el PP i el govern espanyol" contra el debat independentista a Catalunya i recordaven que la legislació europea preveu suspendre el dret a vot d'un Estat si hi ha "un risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns".

Reding, però, no es mulla i en la seva resposta assegura que l'afer és de caire intern espanyol. "Estic segura que entendran que, d'acord amb els tractats en què es basa la UE, la Comissió Europea no fa comentaris sobre afers interns", ha assegurat Reding.

La carta va provocar que l'eurodiputada socialista Maria Badia dimitís de la seva responsabilitat com a secretària general de la delegació del PSOE al Parlament Europeu.

stats