Especials 26/03/2013

El setè comunicat d'ETA des del cessament de la violència

Efe
2 min

MadridEl comunicat d'ETA en què afirma que el "tancament de la negociació" portarà "conseqüències negatives", és el primer d'aquest any i el setè des de l'anunci del cessament definitiu de la violència l'octubre del 2011. En el comunicat, publicat aquest dimarts al diari Naiz.info, afí a l'esquerra abertzale, ETA fa referència a la situació generada després de l'expulsió dels membres d'ETA Josu Ternera, David Pla i Iratxe Sorzabal de Noruega el 12 de febrer, davant la manca d'avenços en el desarmament de la banda terrorista. Aquesta és la relació de comunicats d'ETA des de la declaració del cessament de la violència:

20 d'octubre del 2011

ETA anuncia "el cessament definitiu de la seva activitat armada" en una declaració que la banda qualifica d'"històrica" i en la qual expressa el seu "compromís clar, ferm i definitiu" de "superar la confrontació armada". El comunicat va ser difós en l'edició digital del diari basc 'Gara' i anava acompanyat d'un vídeo en què tres encaputxats llegeixen el comunicat en basc i castellà.

9 de març del 2012

En un comunicat enviat a l'agència de notícies France Presse, ETA demana al govern francès l'obertura d'un "diàleg directe sobre les conseqüències del conflicte" basc.

16 de maig del 2012

ETA envia a l'agència de notícies France Presse un text titulat "Comunicat d'ETA a la Comunitat Europea", amb data d'abril del 2012, en el qual assenyala que ha designat "una delegació per dur a terme un diàleg directe amb els governs d'Espanya i França".

9 de juliol del 2012

ETA afirma en un comunicat difós pel diari 'Gara' que manté la decisió de cessament de l'activitat armada i que està redoblant "esforços per obrir vies de diàleg".

27 de setembre del 2012

En un comunicat enviat al diari 'Gara', ETA torna a demanar diàleg als governs espanyol i francès i diu que és hora de "curar ferides", i alhora anima l'esquerra abertzale a superar "errors i mancances".

24 de novembre del 2012

ETA ofereix "el final definitiu de la confrontació armada" a canvi d'un acord sobre presos, desarmament i desmilitarització, a través d'un comunicat publicat a la versió digital del diari 'Gara'.

A més d'aquests comunicats, ETA també s'ha pronunciat públicament per altres vies, com l'extensa entrevista publicada l'11 de novembre del 2011 al diari 'Gara', en què la banda terrorista assegurava que el desarmament era en la seva agenda.

stats