ONZE DE SETEMBRE
Especials 27/08/2012

El PP amenaça de fer el boicot als actes institucionals de la Diada si tenen un "to independentista"

Sánchez-Camacho no assistirà a l'ofrena a Rafael Casanova i denuncia que el Govern "hagi dedicat tant de temps" a la manifestació de l'ANC

Roger Tugas
1 min
Alícia Sánchez-Camacho, durant els actes de la Diada de 2011 / PERE VIRGILI

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha amenaçat aquest dilluns de no assistir als actes que organitzi el Govern l'Onze de Setembre perquè primer vol "veure l'agenda institucional". "Si el to és independentista, sobiranista o de confrontació, farem una valoració de si hi hem d'assistir", donant a entendre que probablement no ho faran. El que sí que ha confirmat Sánchez-Camacho és que el PP no serà a l'ofrena floral a Rafael Casanova per quart any consecutiu.

La presidenta del PP de Catalunya, a més, ha criticat la possible presència de membres del Govern a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. "L'últim que hauria de fer el Govern és convertir la festa de tots els catalans en un dia de divisió i confrontació", ha denunciat. Segons Camacho, l'executiu "representa la pluralitat de Catalunya i d'això alguns consellers se n'han oblidat". "Lamento que hagin dedicat tant de temps a una manifestació que el que vol és un estat català independent", ha dit, alhora que ha apostat perquè el Govern "dediqui esforços a les reformes i l'economia".

De fet, la líder popular afirma que el debat sobiranista frena les inversions a Catalunya i ha avisat que, si el Govern manté el "to independentista", li retirarà el suport parlamentari.

stats