Política 27/08/2012

Sánchez-Camacho coincideix que el debat sobiranista frena les inversions a Catalunya

La presidenta del PP de Catalunya fa costat a Sáenz de Santamaría i reclama a Mas que se centri en les reformes econòmiques

Roger Tugas
2 min
Sánchez-Camacho a Gràcia / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha coincidit aquest dilluns amb l'opinió de divendres de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i ha defensat després de la reunió de la cúpula del seu partit que "el discurs de la separació i l'independentisme provoca rebuig als inversors i perjudica l'economia, el comerç, les pimes i els emprenedors". Així, ha reclamat a Artur Mas que "redreci la situació" prioritzant els ajustos i les reformes econòmiques si vol mantenir el suport del PP al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que la primera reunió del Govern [que tindrà lloc aquest dimarts] serveixi per anunciar les mesures polítiques de l'últim trimestre de l'any, amb un intens contingut econòmic", ha avisat Sánchez-Camacho, que donarà suport a Mas si anuncia que s'acull al Fons de Liquiditat Autonòmica. Per contra, segons la líder popular, "el missatge d'inestabilitat i confrontació d'una comunitat autònoma amb el govern espanyol allunya inversions d'Europa a Catalunya" i "perjudica els emprenedors". A més, "la sortida de la crisi serà millor si és de la mà de la resta d'Espanya i no confrontats", ha assegurat.

Així, Sánchez-Camacho ha insistit en posar el debat de política general del 25 de setembre com la data límit per decidir si manté el suport al Govern, perquè llavors l'executiu haurà de decidir si tria la via de "l'austeritat i els ajustos o la transició nacional i la ruptura amb la resta d'Espanya". "Estarem al costat del Govern quan la prioritat sigui sortir de la crisi", ha avisat, però donaran suport a "un Govern que vol la separació".

De moment, però, la presidenta autonòmica del PP demanarà una reunió amb l'executiu per convocar la comissió de seguiment del pacte de pressupostos, prevista en l'acord per obtenir l'abstenció popular als comptes del 2012.

stats