Esports 26/06/2012

Cesc: "Comparar-me amb Messi no té sentit"

A dos dies de jugar les semifinals de l'Eurocopa, Cesc Fàbregas i Xabi Alonso van opinar en roda de premsa sobre el rol de fals 9, una figura que ha provocat cert debat aquests dies.

Jordi Mestre
2 min
Cesc: "Comparar-me amb Messi no té sentit"

BARCELONA.Demà, a les 20.45 h, la selecció espanyola s'enfrontarà a Portugal. Ahir, a dos dies del duel, Cesc Fàbregas i Xabi Alonso van comparèixer en roda de premsa per parlar sobre la situació del combinat de Del Bosque de cara a l'enfrontament contra l'equip que lidera Cristiano Ronaldo. El primer a parlar va ser Cesc, a qui van preguntar sobre el seu rol com a fals 9 a la selecció espanyola. El jugador d'Arenys es va desmarcar ràpidament de la comparació amb la tasca de Messi al Barça: "Mai m'he comparat amb el Leo, és una ximpleria. Som dos jugadors molt diferents, ell és el millor jugador de la història i jo només provo d'ajudar l'equip", va assegurar el migcampista català. Cesc també va declarar que està còmode en la posició i que juga com li demana l'entrenador: "Tinc llibertat i hi estic a gust. No crec que la gent esperi que regategi quatre rivals i marqui per l'escaire, com fa Messi".

Sobre el Portugal de Cristiano Ronaldo, Cesc va assegurar: "Són perillosos al contracop, haurem d'estar junts en defensa i en atac". Xabi Alonso, per la seva part, es va mostrar segur de les possibilitats de la selecció espanyola: "Jugarem com sempre, amb la nostra idea. No hi ha cap pla per aturar Cristiano Ronaldo". En preguntar-li sobre la seva bona actuació davant França, contra qui va marcar dos gols, el migcampista basc va aprofitar per lloar la feina del seu company Busquets: "A Madrid el joc és diferent, allà haig d'aguantar la posició. Amb Espanya, el Sergio es queda enrere i jo puc pujar més".

Un record per a Miki Roqué

Tant Cesc com Xabi Alonso també van tenir paraules per a Miki Roqué: "La seva mort ha sigut una notícia molt dolorosa. Si abans teníem raons per voler guanyar l'Eurocopa, amb la seva desaparició i la de Manolo Preciado encara en tenim més". Xabi Alonso, que havia sigut company de Roqué al Liverpool, també va recordar el jove defensa: "Ha sigut un cop molt dur, un xoc per a tots. Dimecres els nostres pensaments seran per a ell".

stats