Esports 08/05/2016

L'Atlètic es despenja de la Lliga i només el Madrid manté el pols amb el Barça

El conjunt de Simeone cau al tercer lloc en perdre 2-1 contra el Llevant, mentre que els de Zidane ja són segons en derrotar 3-2 al València

Roger Requena
Cristiano celebra el primer gol contra el València

BarcelonaCara i creu pels principals perseguidors del Barça pel títol de Lliga, que han tingut dos partits força moguts. No hi ha hagut ple de victòries dels dos grans conjunts de Madrid, després que l'Atlètic, que s'ha acomiadat de la Lliga i ja només pot ser segon, hagi caigut de forma sorprenent (2-1) contra el cuer, un Llevant sense res en joc. El Madrid, per la seva part, si que ha fet els deures (3-2) contra el València i manté el pols amb un Barça al que manté a un punt.

La gran sorpresa de la jornada l'ha protagonitzat el conjunt de Diego Simeone, que tot i avançar-se ben aviat gràcies a Torres (2'), ha vist com el Llevant, lluny de relaxar-se o desanimar-se, ha tret l'orgull fins a acabar ocasionant seriosos problemes pels visitants, fins a acabar capgirant el marcador.

Tot semblava de cara per l'Atlètic en avançar-se, especialment perquè Torres ha disposat d'un parell de bones arribades per doblar l'avantatge. En la primera clara que han tingut els llevantinistes, Víctor Casadesús ha rematat de cap un gran centre de Cuero, que s'havia desfet amb gran potència de Savic.

Simeone no aconsegueix revolucionar el partit

L'empat no servia a l'Atlètic, que ha intentat capgirar el partit al descans. Simeone ha donat entrada a Carrasco i Griezmann, dos canvis que han aportat verticalitat, però també pèrdua de control, ja que han entrat per Augusto i Koke. Sense dos treballadors al mig del camp, el partit s'ha convertit en un anada i tornada que ha acabat beneficiant més a un Llevant alliberat.

L'Atlètic ho ha intentat mitjançant Griezmann, però el remat del francès l'ha aturat de forma providencial Mariño amb una gran mà. També ha tingut feina Oblak, que ha evitat diverses arribades d'un Llevant molt professional. De res han servit les internades dels dos laterals visitants, ni tant sols l'acumulació d'homes ofensius, ja que el partit s'ha acabat decidint amb un contracop finalitzat per Rossi al 90'.

Cristiano rescata al Madrid

Més còmode, encara que no del tot plàcid, ha resultat el partit del Madrid contra el València. Dos gols de Cristiano i un altre de Benzema, en fora de joc, han desequilibrat la balança davant d'un competitiu i erràtic València. Els blancs han sortit a mig gas, i poc a poc ha vist com el seu rival treia el cap i avisava a Kiko Casilla.

En la primera clara ocasió dels blancs, però, Cristiano s'ha desfet en velocitat d'Abdennour i ha xutat creuat per superar Diego Alves. Al partit no li han faltat ocasions clares per part de cap dels dos conjunts. Si primer Benzema ha estat qui ha rematat molt alt al segon pal, després ha respost Parejo no encertant en arribar a empènyer una passada de la mort de Rodrigo.

En aquest escenari, Benzema ha anotat el 2-0, un gol que no hauria d'haver pujat al marcador perquè es trobava en fora de joc a l'inici de la jugada. Molt poc estava necessitant el Madrid per guanyar. El València, però, no s'ha rendit, i en la segona part ha avisat amb fermesa. Primer, Rodrigo ha escurçat distàncies (54'), donant vida al partit i a la Lliga.

La relaxació blanca ha durat poc, perquè tres minuts després Cristiano ha firmat el tercer en finalitzar un contracop (57'). Amb el partit encarrilat, Casilla ha salvat un altre gol cantat de Rodrigo, però poc després André Gomes firmava el 3-2 (80') que retornava l'esperança al Barça. Un tercer gol, sumat a la derrota de l'Atlètic, li hauria donat la Lliga als blaugranes. L'ha tingut en un parell d'arribades el València als últims minuts, però ha topat amb l'encertada defensa local. El Madrid ja és l'únic competidor que li queda al Barça en la lluita pel títol.