INTERNACIONAL
Esports 21/05/2012

Els aficionats del Nàpols xiulen l'himne italià abans de la final de Copa contra la Juventus

El Nàpols va guanyar diumenge el seu primer títol des de 1990 guanyant la Copa a la Juventus per 2 a 0 a l'Estadi Olímpic de Roma

Toni Padilla
1 min

BarcelonaAbans de la final, els aficionats de l'equip de la Campània van xiuler l'himne italià, 'Il canto degli Italiani" (també conegut com a 'Fratelli d'Italia'), quan va ser interpretat per una cantant sobre la gespa. Els aficionats napolitans van aprofitar aquest partit per expressar així el seu rebuig contra les retallades econòmiques i la política del govern cap a les regions més pobres del sud d'Itàlia. A diferència de la final de Copa d'ara fa tres anys entre el Barça i l'Athletic, quan es va xiular l'himne espanyol per motius d'identitat nacional, en aquest cas es va tractar d'una xiulada de protesta per política interna. De fet, els aficionats napolitans solen portar i portaven banderes italianes al camp.

Fa anys la final de Copa francesa també va viure una xiulada a 'La marsellesa' per part d'aficionats del Bastia cors i el Lorient bretó. En aquest cas, les raons també van ser identitàries.

stats