EUROCOPA 2012
Esports 16/06/2012

Grècia es classifica pels quarts de final i elimina per sorpresa Rússia (1-0)

Un gol de Karagounis ha donat a Grècia la classificació per la segona fase després d'un partit molt emotiu a Varsòvia

T.p.
Karagounis, celebrant el seu gol contra Rússia

BarcelonaGran sorpresa al grup A de l'Eurocopa. Rússia, la gran favorita per fer-se amb la primera posició, ha quedat eliminada després de perdre 0-1 amb Grècia. Els russos, que van guanyar el primer partit per 4-1 davant dels txecs, al descans ja perdien però es classificaven gràcies a l'empat entre polonesos i txecs. Al final, el triomf de la República Txeca elimina a l'equip rus, que va acabar estavellant-se contra la defensa grega.

El partit va ser obert, ja que els dos equips necessitaven gols. Grècia, liderada per un Karagounis imperial, va començar patint davant del millor futbol rus, però just abans del descans una greu errada d'Ignashevitx la va aprofitar Karagounis per fer l'1 a 0.

A la segona part Rússia va fer canvis buscant la porteria d'un Sifakis que ho va treure tot. Ara, els grecs no van deixar d'atacar liderats per Samaras i un Karagounis a qui li van fer un penal molt clar no xiulat. El capità va veur ela groga per protestar i no podrà jugar els quarts de final. Fins al final del partit els russos jo van intentar sense sort. Grècia es classifica com a segona de grup, i segurament jugarà els quarts de final amb Alemanya.

Grècia: Sifakis, Torosidis, Papastathopoulos, K. Papadopoulos, Tzavellas, Katsouranis, Maniatis, Salpingidis (Ninis, 83), Karagounis (Makos, 67'), Samaras i Gekas (Holebas, 64')

Rússia: Malafeev, Anyukov (Izmailov, 81'), Alexei Berezutski, Sergei Ignashevitx, Zhirkov, Shirokov, Denisov, Glushakov (Pogrebnyak, 72'), Dzagoev, Kerzhakov (Pavlyutxenko, 46'), Arxàvin.

Gols: 1-0 Karagounis (46')

Àrbitre: Jonas Eriksson (Suècia). T.G.: Karagounis (69'), Anyukov (69'), Zhirkov (70') i Dzagoev (72')