Esports 14/02/2013

L'atleta Oscar Pistorius, acusat d'assassinat per la mort a trets de la seva nòvia

La primera hipòtesi del succés apuntava que Pistorius hauria confós la seva companya amb un lladre. Tanmateix, diversos testimonis apunten "incidents previs" al tiroteig a casa de la parella. Pistorius declararà davant un tribunal de Pretòria (Sud-àfrica) aquest divendres

Reuters
2 min
Oscar Pistorius surt de la comissaria després de ser interrogat per la mort de la seva nòvia / AFP

BarcelonaLa policia sud-africana ha detingut l'atleta Oscar Pistorius i l'ha acusat d'assassinat després que aquesta matinada hagi matat, suposadament, la seva nòvia a trets a casa seva, a Pretòria (Sud-àfrica). En un primer moment, els mitjans del país han especulat sobre la hipòtesi que Pistorius hagués confós la seva companya amb un lladre. La víctima, Reeva Steenkamp (de 30 anys), hauria mort a causa de diversos trets al cap i als braços. Pistorius compareixerà aquest divendres davant un tribunal de la magistratura de Pretòria.

La policia ha confirmat la detenció i l'acusació d'assassinat d'un home de 26 anys després d'haver trobat el cos sense vida de Steenkamp a casa de l'atleta sud-africà. Malgrat que el portaveu de la policia Katlego Mogale no ha volgut donar-ne més detalls, i tampoc no ha confirmat que l'arrestat i acusat sigui Pistorius, sí que ha explicat que han trobat una pistola de 9 mil·límetres al lloc dels fets, a la casa de l'atleta. Pistorius té 26 anys. A més, un portaveu de la policia sud-africana ha confirmat a Reuters que Pistorius i Steenkamp eren les dues úniques persones que estaven a la casa en el moment del tiroteig, i diversos testimonis han assegurat, també en declaracions a Reuters, que hi havia hagut "incidents previs" a casa de la parella abans del tiroteig.

Pistorius, que corre amb dues pròtesis de fibra de carboni perquè de ben petit li van amputar les cames, va agafar una especial rellevància aquest estiu, als Jocs Olímpics de Londres, després de convertir-se en el primer atleta amb les cames amputades a participar en uns Jocs. Es va classificar per a les semifinals dels 400 metres llisos.

Sud-àfrica té una de les taxes més altes del món de crims violents, i un elevat percentatge de ciutadans tenen armes a casa amb el pretext de l'autodefensa.

stats