Esports 25/11/2015

Piqué, defensa d’anada i tornada d’un equip que disfruta

El gol de Dzeko en l’últim segon evita que el Barça sumi sis partits imbatut

A. Llimós / T. Padilla
Piqué celebrant el quart gol del Barça amb Vermaelen, el seu company ahir al centre de la defensa.

BarcelonaEls ànims al “chavalote ” Piqué que li van donar amb ironia des d’un mitjà madrileny diumenge per no haver marcat el 0-5 al Bernabéu van tenir efecte. Contra el Roma, el central català en va tenir prou amb dues excursions a l’àrea de Szczesny per marcar el primer gol de la temporada. El defensa va abandonar el terreny de joc, cedint el seu lloc a Marc Bartra, tot just després de marcar, entre els somriures de Luis Enrique i les bromes del mateix jugador amb alguns membres del cos tècnic, entre els quals Pepe Costa. Piqué va haver d’asseure’s, precisament, al costat de Munir, l’home que li va robar el cinquè gol a Madrid dissabte passat, i després del partit va seguir la broma via Twitter, penjant una foto amb Messi i el text: “Gràcies, Leo, tu sí que me la deixes. I no com Munir…” Ahir era un dia de rialles: “Els jugadors disfruten als entrenaments i als partits. Però encara hi ha marge de millora”, va afegir Luis Enrique.

El central barceloní va marcar en un partit en què la defensa del Barça es va tornar a revindicar, i si no arriba a ser pel cop de cap d’Edin Dzeko en l’últim sospir del partit el Barça hauria sumat sis partits sense rebre cap gol. I això que, uns minuts abans del gol dels romans, Marc-André ter Stegen va fer-se gegant per aturar precisament un penal a Dzeko. Absent Javier Mascherano, la pena màxima la va cometre Thomas Vermaelen, parella a l’eix amb Piqué, i amb un Dani Alves molt participatiu en el carril dret. El brasiler va donar el primer gol fet a Luis Suárez, recordant el lateral profund que sorprenia des de segona línia en l’època de Pep Guardiola. En el segon gol, Alves va tornar a intervenir, controlant que ningú interceptés la vaselina de Messi. Alves, que va veure targeta groga que el farà ser baixa contra el Bayer Leverkusen (però passarà net als vuitens), va aprofitar-se de la defensa avançada de l’equip de Rudi Garcia.

A més, el partit va servir per donar descans a Busquets i Iniesta, i perquè tinguessin minuts alguns dels menys habituals, començant per Bartra, en un moment delicat perquè va quedar fora de la llista del clàssic, i seguint amb Adriano, que va suplir un tocat Sergi Roberto. El lateral brasiler va aprofitar el penal fallat per Neymar per fer el 0-6. Per la seva banda, Sergi Samper va disposar de 45 minuts per oblidar les penes del filial a Segona B.

Atac i defensa

La defensa blaugrana, que encadenava 621 minuts sense rebre gols fins que Dzeko va marcar, va ser la base d’un equip sòlid, amb una possessió per sobre del 70%, amb 774 passades, per 308 del Roma, una superioritat que es va manifestar en el segon gol, quan, després de tocar i tocar la pilota, Messi va culminar una jugada en què tots els jugadors de camp van tocar la pilota. Un gol magnífic d’un equip sense sostres. “Això pinta bé, però queda molta Lliga i molta Champions, segur que es viurà algun moment complicat”, va dir el secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández.

Però amb una defensa forta i un trident ofensiu impactant el barcelonisme somia. “No som gent individualista, aquí tothom treballa per ajudar els companys”, deia al final del partit Luis Suárez, que es mostrava feliç pel retorn de Messi. “És el millor i el seu retorn ens dóna molta alegria”, va dir l’uruguaià, que ja ha fet 6 gols en Champions i 18 en total aquest any. Messi, per la seva banda, ha fet 79 gols en 101 partits a la Champions des que va debutar en una competició que vol tornar a guanyar amb el caràcter de gent com Piqué. Que busca fer gols per divertir-se.