Barça
Esports Barça 05/12/2011

Guardiola: "Juguem com juguem al Bernabéu, res no serà una sorpresa"

El tècnic del Barça reconeix que no ha analitzat prou el partit contra el Madrid i treu importància a quin sigui el sistema de joc triat. "El que interessa és l'actitud amb què juguem", assegura, però centra l'atenció, primer, en el partit contra el BATE, que permetrà veure en acció els joves del filial

Natalia Arroyo
2 min
Josep Guardiola a la sala de premsa del Camp Nou.

BarcelonaAmb el clàssic a l'horitzó, Guardiola ha deixat clar que el partit contra el BATE, un tràmit en què el Barça no s'hi juga res a nivell de classificació, no fa nosa. "Hi ha prestigi en joc i els diners de la victòria que dóna la UEFA, que al club li vénen bé. Ens va molt bé jugar aquest partit", ha dit. I ha afegit que serà una bona ocasió per veure com competeixen els jugadors del filial en un partit de nivell Champions i que sempre "és una satisfacció veure'ls en directe".

"Encara no sé l'onze del Bernabéu"

Sobre el Reial Madrid, Guardiola ha tornat a dir que no ha decidit encara com jugarà al Bernabéu ni quina serà l'alineació. "Avui he acabat l'informe del BATE. A partir de demà al vespre, m'hi posaré, amb el Madrid. Ens hem enfrontat moltes vegades i ja sabem, matisos a banda, com jugarem uns i altres". El fet que aquesta temporada l'equip hagi combinat el sistema de joc 3-4-3 i el 4-3-3 fa més imprevisible la tàctica de dissabte? "Avui en dia res no és una sorpresa, juguem com juguem, i tots els entrenadors estan preparats per adaptar-se al nostre joc als cinc minuts de partit".

Per Guardiola, la importància no rau en el sistema de joc que es triï, sinó en "l'actitud amb què es jugui al Bernabéu", i deixa clar que ni la victòria ni la derrota seran cops anímics decisius per a cap dels dos. "Passi el que passi, tot continuarà. No em plantejo el partit pensant en com reaccionarem si guanyem o perdrem".

No hi ha cas Piqué

L'entrenador blaugrana ha negat que hi hagi cas Piqué. "Havíem de ser divuit convocats i he escollit Piqué per completar la llista, perquè no va jugar l'altre dia i, després de la lesió, necessita aquests minuts". Guardiola ha demanat a la premsa que no interpreti les seves accions i, "aprofitant el fet que hi ha roda de premsa cada tres dies", només interpreti les seves paraules.

La Pilota d'Or i els títols

Sobre la Pilota d'Or FIFA i la presència de tants jugadors del Barça entre els principals nominats en els últims anys, Guardiola ha dit que és un èxit que va lligat als títols. "Si no haguéssim guanyat tant, no seríem tots allà. És responsabilitat nostra allargar-ho uns quants anys més". Però insisteix que encara no és moment de valorar si aquesta era és la millor de la història del Barça. "Estem en aquesta voràgine de partits, demà Champions, dissabte Lliga i la setmana que ve el Mundial de Clubs, que és una competició que, si ja costa poder jugar-la una vegada, dos cops en pocs anys ja és dificilíssim. Quan parem, serà el moment de valorar-ho".

stats