Barça
Esports Barça 20/05/2011

"Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!"

Pep Guardiola ha fet un repàs als seus records com a protagonista de la primera Copa d'Europa del Barça, avui que fa 19 anys del 20 de maig de 1992

Albert Solé
1 min

Barcelona"Recordo que teníem molta pressió a sobre, el Barça havia perdut totes les finals abans, però aquesta pressió la vam convertir en una il·lusió i un repte de ser el primers a aconseguir-ho; tinc molt bons records d'aquell dia", ha explicat Pep Guardiola avui, que fa 19 anys d'aquell dia.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Aquell 20 de maig de 1992 Guardiola tenia 21 anys i feia poc que havia pujat al primer equip, però afirma que no va tenir por: "Por no en tenia amb 21 anys, però sí que em faltava l'experiència dels 27, jo acabava d'arribar a l'equip i em trobava allà en una final de Copa d'Europa. A Atenes, tot i perdre, ja la vaig afrontar d'una altra manera".

Aquella final, a banda del gol de falta de Koeman al minut 111, tothom la recorda per la famosa frase que va dir Johan Cruyff als seus jugadors abans de saltar a la gespa: "Sortiu i disfruteu". "No sé què els diré jo als meus, però són situacions diferents a la de 1992 perquè llavors no havíem guanyat res, i aquest grup ja n'ha guanyat dues, a més d'un Mundial i una Eurocopa. Ara, el que crec que volia dir és que no té sentit tot això si un cop arribes a una final no la disfrutes, aquest era el missatge de Cruyff aquell dia".

I el dia després d'aquella victòria sobre la Sampdoria, des del balcó de la Generalitat, un Pep Guardiola joveníssim va dir una altra frase que també ha passat a la història: "Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!", recordant la frase de Josep Tarradellas quan va tornar de l'exili.

stats