Esports Barça 28/04/2011

L''As' canvia una fotografia per una altra per exculpar Pepe

El diari retira la primera imatge amb què acompanyava el text amb què vol demostrar que Pepe ha tocat la pilota i no la cama d'Alves. En la segona foto no s'hi veu contacte. El programa 'Punto Pelota' conclou que la targeta havia de ser groga i no vermella

Redacció
1 min
Foto as Pepe

BarcelonaEl diari As torna a jugar amb diverses fotografies per mirar d'exculpar Pepe de la targeta vermella que ha vist. Així, el diari ha penjat inicialment una imatge on es veu que la cama de Pepe busca la del blaugrana Dani Alves quan la pilota ja està de caiguda. No obstant això, minuts més tard, la web del diari madrileny ha canviat la fotografia. En la nova imatge es pot veure la pilota interposada entre els peus d'Alves i Pepe, fet que serviria per justificar que el futbolista del Madrid havia tocat la pilota i en cap moment pretenia impactar contra el lateral barcelonista.

La imatge que il·lustra aquesta notícia és l'aportació d'un lector en què emmiralla les dues imatges al web del diari. Els usuaris de Twitter han fet córrer aquest document gràfic i acusen el diari As de canviar la imatge deliberadament i no ajustar-la exactament a la realitat.

També el programa 'Punto Pelota', a Intereconomía, arriba a la conclusió que la targeta vermella va ser injusta, com el diari 'As'. Durant la tertúlia, repeteixen les imatges diverses vegades i es mostren segurs que Pepe no va tocar la cama d'Alves, tot i que hi ha un moment en què la bota del madridista s'hi acosta tant que no s'acaba de veure amb certesa. Tot i així, el diagnòstic de 'Punto Pelota' és clar: era una targeta groga però no una de vermella.

stats