Futbol
Esports Futbol 10/05/2012

Diverses organitzacions d'ultradreta convoquen una manifestació "per la unitat d'Espanya" a Madrid el dia de la final de Copa

La marxa s'ha convocat en resposta de "les segures provocacions del separatisme basc i català", asseguren els organitzadors. Té l'autorització de la delegació del govern espanyol a Madrid

Ara
1 min
"Contra el separatisme una bandera", el lema de la manifestació

BarcelonaEl pròxim 25 de maig hi haurà una manifestació d'extrema dreta a Madrid com a resposta "de les segures provocacions del separatisme basc i català" que algunes organitzacions ultres de la capital d'Espanya esperen durant les hores prèvies a la disputa de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic a l'estadi Vicente Calderón.

La "marxa per la unitat d'Espanya" té l'autorització de la delegació del govern a Madrid. Començarà a les 18 h a la plaça d'Alonso Martínez i acabarà a la de Chamberí. "Volem que aquesta marxa reivindiqui la idea d'Espanya com a nació i el valor de la unitat entre tots els espanyols com una necessitat per construir un país fort capaç de garantir una vida digna de tots els seus membres", han explicat els organitzadors.

Entre els convocants, que intenten activar el 'hashtag' #25MEspaña, hi ha: La Falange, el Nus Patriota Espanyol, el Moviment Catòlic Espanyol i l'Associació Vella Escola de Madrid, Sindicato TNS, Patriotes i Plataforma Memòria i Lleialtat.

La policia ha advertit que protegirà la zona dels aficionats, que estaran instal·lades a la Puerta del Sol en el cas dels blaugranes i al parc del Retiro per als de l'Athletic.

stats