Eurocopa 2012
Esports Futbol 24/06/2012

Itàlia derrota Anglaterra als penals (4-2) i s'enfrontarà a Alemanya a les semifinals

Després d'un intens empat a zero en el temps reglamentari, i també durant la mitja hora de la pròrroga, el partit s'ha hagut de resoldre's des dels onze metres

L'italià Pirlo i l'anglès Parker, lluiten per una pilota durant el partit de quarts de final

BarcelonaItàlia és l'últim semifinalista de l'Eurocopa, després de superar Anglaterra als penals en un duel de quarts de final agònic. S'enfrontarà dijous contra Alemanya.

Després d'un intens empat a zero en el temps reglamentari, i també durant la mitja hora de la pròrroga, el partit s'ha hagut de resoldre's a la tanda de penals. L'error en el segon llançament de Montolivo, que ha xutat fora, ha permès Anglaterra avançar-se. Però l'error de Young i de Cole, ha donat a Itàlia la classificació per a les semifinals.

Tot i el 0-0, el partit no ha sigut ens avorrit. Anglaterra, molt defensiva i cedint la pilota a Itàlia, s'ha defensat bé i ha generat perill a través dels contraatacs amb Rooney. Comandada per un Pirlo omnipresent, Itàlia ha dut el pes del partit però ha tingut problemes per superar l'entramat que protegia el porter Hart.

La tanda de penals

Ha obert la tanda l'italià Balotelli, que no ha fallat amb un xut ras molt ajustat. La resposta de Gerrard, pel mateix lloc, també ha anat dins. 1-1. El segon, de Montolivo, ha anat fora, i Rooney ha marcat. 2-1. Pirlo, amb elegància i a l'estil Panenka, ha empatat a dos i Young, el tercer pels anglesos, ha estavellat el seu xut al travesser. 2-2. Nocerino ha marcat el quart penal i Buffon, després, ha aturat el fluix xut de Cole. 3-2. El penal decisiu l'ha marcat Diamanti. 4-2.