Espanyol
Esports Futbol 12/12/2010

L'Espanyol llença una excel·lent primera part amb un segon temps desastrós i perd 2-1 amb l'Athletic

Els blanc-i-blaus han sortit amb tot, convençuts de les seves opcions, segurs de si mateixos. L'Athletic ha tingut també ocasions amb un futbol vertical, que ha controlat bé l'Espanyol. A la segona part, s'han invertit els papers.

Verdú aixeca Javi Martínez.

BarcelonaSi al Calderón l'Espanyol va sortir a reaccionar al joc de l'Atlètic, a La Catedral els de Pochettino han sortit a buscar el partit, a atacar, a dominar l'Athletic. I l'aposta ha sortit bé els primers 45 minuts. L'Espanyol ha marxat al descans, 0-1 gràcies a un gol d'Osvaldo, després d'una precisa passada a l'espai de Joan Verdú. El segon temps, en canvi, ha sigut una deformació dels visitants, endarrerits, defensius i l'Athletic, mica en mica, s'ha animat fins a aixecar el resultat i guanyar, amb gols de Llorente i David López.

Del primer temps, Verdú ha sigut un dels jugadors més destacats, assumint molt de protagonisme en la creació, escudat per la tasca fosca i determinant de Duscher a l'ajuda sobre Llorente, la referència dels locals. Les segones jugades les han controlat molt bé els de Pochettino. L'estat de gràcia del davanter Osvaldo i l'empenta des de la banda de Dátolo, ha generat algunes ocasions més de perill que haguessin pogut sentenciar el partit pels periquitos. Però el segon gol, no ha arribat i s'ha acabat pagant car.

A la segona meitat, l'Athletic ha donat un pas endavant i l'Espanyol ha fet un pas enrere, buscant mantenir el solitari gol d'Osvaldo. Però 45 minuts, són masses minuts i l'Athletic ha anat construint-se la remuntada, insistint en un joc directe sobre el cap de Llorente. Ha desaparegut Verdú, i Osvaldo, i l'equip ha deixat de tenir la pilota. Kameni ha salvat alguna aproximació local abans que Llorente fes l'empat. Una bona centrada d'Iraola l'ha rematada a gol el 9 basc. Amb l'empat, La Catedral s'ha crescut i ha empès els seus homes, lleons, per consolidar la remuntada.

El segon gol ha vingut d'una falta a la frontal que ha picat meravellosament David López. El migcampista, amb una dreta exquisida, ha enviat la pilota a l'escaire, imparable per Kameni. Era el minut 77, i l'Athletic, amb els deures fets, ha defensat la remuntada. Pochettino ha mogut la banqueta intentant canviar les peces i donar més potencial en atac. Però ja era tard, i l'Espanyol no ha tingut temps de recuperar l'essència del primer temps i ha acabat el partit sense una clara ocasió d'empatar i sumar un punt.

Tot i la derrota, l'Espanyol es manté en llocs de Lliga de Campions amb 28 punts.

Espanyol: Kameni; Chica, Forlín, Víctor Ruíz i Dídac Vilà; Duscher (Álvaro, 79'), Verdú; Callejón (Sergio García, 84'), Luís García, Dátolo (David López, 65'), i Osvaldo.

Athletic: Gorka; Iraola, San José, Amorebieta, Koikili; Gurpegui, J.Martínez (Orbaiz, 46'), Susaeta (David López, 56'), Muniain (Gabilondo, 81'); i Toquero i Llorente.

Gols: 0-1, Osvaldo (32'); 1-1, Llorente (73'); 2-1, David López (78').

Àrbitre: Ayza Gámez (Col. valencià). Ha amonestat amb groga a Chica, Amorebieta, Gurpegui, Orbaiz, Osvaldo i Dídac.