Futbol Català
Esports Futbol 29/01/2011

Duel d'aspirants al Narcís Sala

Sant Andreu i Lleida buscaran apropar-se al play-off

àngel Garreta
3 min
Duel directe entre dos catalans que volen jugar la promoció

BarcelonaInteressant derbi català el que acollirà l'estadi del Sant Andreu aquest diumenge amb la visita del Lleida. Barcelonins i lleidatans aspiren a disputar a final de temporada la promoció d'ascens a Segona A, si bé totes dues entitats han enfocat aquest objectiu partint de diferents fites inicials. D'una banda, el Sant Andreu -que es va quedar a les portes de l'ascens la temporada anterior- partia com el màxim favorit al títol i, sobretot, a entrar entre els quatre primers. La dinàmica inicial dels de Natxo González així ho va confirmar, fins que l'equip va entrar en una dinàmica negativa de resultats i joc de la qual està sortint de mica en mica. No obstant, la reacció no li permet encara entrar a la zona noble. Del cantó visitant, l'equip d'Emili Vicente havia plantejat una temporada de transició en l'aspecte esportiu, però un gran moment de forma de l'equip i un estat de gràcia excepcional del seu home estrella, Rayo, han portat l'equip a trobar-se amb un horitzó d'aspiracions superiors a les inicials.

Tots dos equips estan separats a la taula per només un punt i amb el gol average particular pendent de resoldre (1-1 a la primera volta al Camp d'Esports). El derbi serà també un duel de golejadors entre el 'killer' local Miguélez, amb nou dianes, i el mencionat Rayo per la banda del Lleida, pitxitxi de la categoria amb dotze gols, compartint privilegi amb Luismi Loro del Castellò. A la Terra Ferma, un grup de seguidors organitza un autocar especial per desplaçar-se a Barcelona, al preu de 14€ (entrada inclosa). Pels veïns de Sant Andreu passar per taquilla resultarà més econòmic que mai. El club ha decretat el derbi com a "partit del poble" i tot veí -acreditat amb residència al DNI- que passi per l'Eix Comercial de Sant Andreu (c/Gran de Sant Andreu) podrà comprar entrades a només 2€.

De fet, el Lleida necessitarà el recolzament dels seus per acabar amb una estadística negativa en els seus duels al Narcís Sala. En les tres darreres visites dels blaus a terreny dels quadribarrats, els locals s'han fet amb els tres punts en joc. El darrer triomf del Lleida a territori andreuenc data de la llunyana temporada 79-80 amb un 1-3 al marcador.

El futur dels dos clubs, marcats per l'aspecte econòmic

Sant Andreu i Lleida viuen aquesta temporada pendents del resultat final al mes de maig i el possible destí final en cas d'entrar a la promoció d'ascens. No hi ha dubte que pujar de categoria resoldria molts problemes -sobretot econòmics- a totes dues entitats. Pel que fa als barcelonins, el seu president, Joan Gaspart, ja va afirmar en la darrera assemblea de socis que aquesta seria la darrera temporada on el pressupost del primer equip sortiria sencer de la seva butxaca i que el club havia de buscar nous recursos per, almenys, mantenir la Segona B. A tot això s'ha de sumar la recent dimissió de quatre directius per discrepàncies en les gestions de caire social i d'imatge del club.

No gaire millor es dibuixa l'escenari pel Lleida. En ple procés concursal, l'entitat dirigida per Anabel Junyent podria acumular un deute oficial proper als 25 milions d'euros. La millor manera per començar a rebaixar el deute podria ser competir a la divisió de plata del futbol estatal amb els ingressos paral·lels que això genera en diversos conceptes, com ara la televisió. Si cap dels dos clubs acaba pujant de categoria, al mes de juny els objectius esportius per la temporada 2011/2012 podrien no tenir res a veure amb els actuals.

stats