Selecció catalana
Esports Futbol 30/12/2011

La millor selecció catalana dels últims temps juga contra Tunísia

El retorn de Cesc Fàbregas i la presència de Bojan són dos dels atractius del partit que aquest divendres (19 hores, TV3) es juga a l'Estadi Olímpic de Montjuïc

Albert Solé
2 min

BarcelonaLa millor selecció catalana dels últims temps juga aquest divendres (19 hores, TV3) contra la de Tunísia a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

El seleccionador Johan Cruyff ha pogut fer la millor convocatòria possible -amb l'excepció dels jugadors del València, Oriol Romeu i el lesionat Javi Márquez-, amb la presència de tots els catalans del Barça.

El retorn de Cesc Fàbregas a la selecció és un dels grans atractius, ja que durant els seus vuit anys a l'Arsenal només va poder venir a jugar una vegada, i va ser al maig (el 2004 contra el Brasil), ja que per Nadal la Premier League no s'atura.

Un altre és la presència de Bojan, molt compromès amb la selecció, que tot i que no ha de tornar als entrenaments amb el Roma fins al 2 de gener ha volgut estar a la llista i és l'únic jugador que juga fora de Catalunya convocat.

Al davant dels catalans hi haurà una selecció sense gaires noms internacionals, però que dimecres va ser capaç de derrotar Euskadi a San Mamés (0-2), i que està preparant-se per a la Copa d'Àfrica.

La Federació Catalana de Futbol està molt satisfeta amb la resposta de l'afició catalana i del ritme de venda d'entrades per a aquest partit, i preveu una bona assistència a l'estadi Lluís Companys. Segur que se superaran els 28.000 espectadors de fa un any contra Hondures, la pitjor entrada dels últims anys, i la Federació n'espera com a mínim uns 35.000, que seria un gran èxit.

Just abans del xiulet inicial Roger Garcia, el jugador que més vegades s'ha posat la samarreta de la selecció (12) ja retirat -el rècord el té Sergio González amb 14, però encara està en actiu, tot i que no té equip ara mateix-, serà homenatjat sobre la gespa i rebrà una placa de record per la seva trajectòria.

stats