COPA DEL REI
Esports 29/01/2015

Quan l’agressivitat es menja l’espectacle

Gabi veu la vermella al túnel de vestidors i l’Atlètic de Madrid perd els papers a la segona part

Fernando Torres protesta a Gil Manzano després del tercer gol del Barça.

Barcelona“Hi havia un moment que el partit semblava una altra cosa. Has de saber que jugues contra companys”, resumia Luis Enrique a la sala de premsa del Vicente Calderón. L’entrenador del Barça, amb fama de tenir la sang calenta, va ser dels primers protagonistes a denunciar la duresa del conjunt matalasser en la tornada de la Copa del Rei. I és que el partit va començar elèctric, amb el gol matiner de Torres, i es va anar escalfant a mesura que passaven els minuts, en part per les protestes a l’àrbitre, en part per la impotència dels locals de veure’s incapaços d’acabar remuntant una eliminatòria que se’ls havia posat favorable als 38 segons.

Va ser un partit d’estats d’ànim que, pel que fa al futbol, només va durar una part. Amb el 2-3 de Neymar, precedit d’unes mans de Jordi Alba -la pilota li va tocar el colze després d’una rematada de Griezmann-, tot se’n va anar en orris. El Calderón va reaccionar a la galleda d’aigua freda amb xiulets. Hi va haver una picabaralla quan l’àrbitre va xiular el descans i Gabi va veure la targeta vermella al túnel de vestidors. “Només li he dit [a l’àrbitre] que era penal i expulsió, i ell m’ha cridat i m’ha dit que estava expulsat. No ha passat res més. Hi havia cinquanta testimonis”, justificava el migcampista.

En la segona part, amb deu homes, els nervis seguien a flor de pell dels jugadors de l’Atlètic de Madrid, com ho demostra l’acció d’Arda Turan, a qui li va caure la bota i, en recollir-la, la va llançar amb tota la ràbia del món a un pam del línier. Ell va veure la groga i va ser substituït, però en el tram final Mario Suárez va ser expulsat per una puntada a la cuixa de Messi. El que havia començat com un gran espectacle de futbol va acabar com el rosari de l’aurora.

Ansaldi, arrestat per la policia

Ironies del destí, abans del partit hi va haver el primer incident, quan Ansaldi va ser arrestat. El jugador argentí de l’Atlètic -ahir no convocat- no duia la documentació del cotxe i va enganxar la mà a un policia que li havia demanat, segons va informar la Cadena SER.

A la gespa l’agressivitat va anar pujant de to. El primer temps va acabar amb dues targetes, una per banda. Però en la segona es va agitar el partit encara més i els matalassers van acabar amb nou grogues (comptant la doble a Mario) i la vermella a Gabi. El Barça en va veure dues. I això que els locals no van fer gaires faltes (18 en total), però sí d’extrema duresa. “El partit s’ha acabat al descans. Després [amb deu] ja no podíem remuntar”, comentava Diego Simeone.