Tour 2011
Esports 14/07/2011

Samuel Sánchez aconsegueix a Luz-Ardiden el triomf a la primera arribada en altura

L'asturià ha fet un bon moviment al descens del Tourmalet per començar l'estació pirinenca amb avantatge. Contador perd 13 segons amb Andy, Evans i Basso

Albert Rabadan
2 min
Samuel Sánchez ha celebrat efusivament un triomf molt perseguit

BarcelonaJust en l'edició en què passaven deu anys des que Roberto Laiseka va aconseguir la primera victòria d'etapa de l'equip Euskaltel-Euskadi al Tour de França en culminar una escapada a Luz-Ardiden, Samuel Sánchez ha repetit el triomf a l'estació d'esquí després d'anticipar-se en un moviment al descens del Tourmalet. L'asturià ha superat el belga Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto), que l'ha acompanyat durant tot l'ascens final.

El francès Jérémy Roy (FDJ), que ha coronat primer el Tourmalet el dia de la festa nacional, i Geraint Thomas (Sky) han estat els qui més han aguantat de l'escapada del dia fins l'últim port, fins i tot evitant que arribés a la seva alçada el txec Roman Kreuziger (Astana) que ja havia atacat a La Houquette d'Ancizan (primera categoria). El tall decisiu, tot i el desgast de Leopard-Trek durant la pujada, s'ha fet al descens del Tourmalet, quan Philippe Gilbert s'ha desprès de la resta de favorits i Sánchez ha estat hàbil per sumar-s'hi i anar cap a la victòria a Luz-Ardiden.

Els principals equips han arribat amb molt pocs efectius i l'equip Liquigas-Cannondale de l'italià Ivan Basso ha estat qui ha pres la responsabilitat abans que arribessin els primers moviments. Fränk Schleck (Leopard-Trek) ha sigut el més actiu i ha estat a punt d'atrapar el cap de cursa, però s'hi ha quedat a deu segons. Alberto Contador (Saxo Bank) s'ha acabat deixant 13 segons respecte els seus principals rivals, Andy Schleck, Cadel Evans i Ivan Basso, i 8 amb Damiano Cunego. Thomas Voeckler (Europcar) s'ha defensat amb seguretat i manté el mallot groc.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, dotzena etapa (Cugnaux – Luz-Ardiden, 211km):

1r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) 6h01'15”

2n Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) a 7”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 10”

4t Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 30”

5r Cadel Evans (BMC) a 30”

6è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 30”

7è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 35”

8è Alberto Contador (Saxo Bank) a 43”

9è Thomas Voeckler (Europcar) a 50”

10è Pierre Rolland (Europcar) a 50”

Classificació general provisional:

1r Thomas Voeckler (Europcar) 51h54'44”

2n Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 1'49”

3r Cadel Evans (BMC) a 2'06”

4t Andy Schleck (Leopard-Trek) a 2'17”

5è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 3'16”

6è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 3'22”

7è Alberto Contador (Saxo Bank) a 4'00”

8è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 4'11”

9è Tom Danielson (Garmin-Cérvelo) a 4'35”

10è Nicolas Roche (Ag2r) a 4'57”

stats