Tour 2011
Esports 16/07/2011

Jelle Vanendert aprofita la guerra freda per aconseguir la victòria a Plateau de Beille

El belga, que va ser segon rere Samuel Sánchez a Luz-Ardiden, ha atacat aprofitant el marcatge dels favorits i s'ha pogut endur el triomf

Albert Rabadan
1 min
El belga Jelle Vanendert creua la meta com a guanyador d'etapa

BarcelonaEls papers han canviat a Luz-Ardiden a la segona arribada en alt d'aquest Tour de França. Si el dijous era Fränk Schleck qui prenia la iniciativa, avui ha estat el germà petit, Andy, qui ha atacat per intentar consolidar la diferència a la classificació general que ja té respecte Alberto Contador. Ho ha començat a fer en els últims 10 quilòmetres de l'ascens final a Plateau de Beille, però no ha pogut desbancar el madrileny i les úniques diferències que ha tret han estat dos segons amb un atac als últims metres.

Aquesta situació de marcatge l'ha aprofitada el belga Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto), que malgrat haver entrat segon a la meta de Luz-Ardiden no ha estat seguit per ningú quan ha atacat a la meitat del port i ha aconseguit alçar els braços en solitari. Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi), justament el guanyador a l'estació d'esquí de dijous passat, ha estat el més decidit del grup de favorits i ha aconseguit seguir retallant temps. Altres, com Ivan Basso (Liquigas), ho han intentat sense poder escapar-se.

Abans del joc entre els favorits, s'ha format una escapada nombrosa en què Leopard-Trek, l'equip dels germans Schleck, ha aconseguit filtrar a Linus Gerdemann i Jens Voigt. Tanmateix, l'equip luxemburguès no ha aprofitat aquestes peces i ha esperat a l'últim port per atacar amb els seus dos homes millor col·locats a la general, sense èxit. Sandy Casar (FDJ) ha estat qui més ha aguantat dels fugats, però ha estat superat per Vanendert a uns cinc quilòmetres pel final, on Thomas Voeckler (Europcar) ha mostrat la seva alegria per poder mantenir el liderat després dels Pirineus.

stats