Tour 2011
Esports 20/07/2011

Edvald Boasson Hagen continua amb el festival noruec al Tour de França

Alberto Contador ho ha tornat a intentar amb Samuel Sánchez, amb qui ha pogut marxar al descens, tot i que només han fet diferències amb Voeckler i Basso

Albert Rabadan
2 min
Boasson Hagen ha celebrat efusivament el seu segon triomf al Tour

BarcelonaNovament ha estat una escapada la que ha triomfat abans de que arribin les arribades en altura dels Alps. I també, com a la passada etapa, ha estat un noruec qui s'ha endut la victòria. Edvald Boasson Hagen (Sky), que es va veure superat ahir per Hushovd, ha aconseguit marxar en solitari al port de segona de Pramartino i ha alçat els braços a la meta de Pinerolo després de deixar enrere a companys d'escapada com Rubén Pérez (Euskaltel), que estava escapat des de Sestrières, o el campió francès Sylvain Chavanel (Quick Step).

Els grans favorits, que han passat amb tranquil·litat els principals ports de Montgenèvre i Sestrières, han tornat a estar actius en arribar el port de segona que havia de decidir l'etapa, sobretot de nou Alberto Contador (Saxo Bank), que no tenia el factor sorpresa de l'etapa passada i no ha pogut marxar en els seus dos atacs en ascens. En canvi, sí que ha arriscat en el descens junt amb Samuel Sámchez (Euskaltel), amb qui han agafat uns metres.

Tanmateix, en els pocs quilòmetres de pla abans de meta han estat atrapats pel grup liderat pels germans Schleck i on també hi anava Cadel Evans (BMC), tot i que no l'actual líder de la classificació general, Thomas Voeckler (Europcar), ni Ivan Basso (Liquigas), que han tingut problemes durant el descens i s'han deixat 27 segons respecte la resta de favorits abans d'afrontar, demà, l'etapa reina, acabada al cim del Galibier després de passar pels ports de l'Agnello i Izoard, de categoria especial.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, dissetena etapa (Gap – Pinerolo, 179km):

1r Edvald Boasson Hagen (Sky) 4h18'00”

2n Bauke Mollema (Rabobank) a 40”

3r Sandy Casar (FDJ) a 50”

4t Julien El Farès (Cofidis) a 50”

5è Sylvain Chavanel (Quick Step) a 50”

(…) 22è Alberto Contador (Saxo Bank) a 4'26”

28è Thomas Voeckler (Europcar) a 4'53”

139è Joan Antoni Flecha (Sky) a 14'15”

Classificació general provisional:

1r Thomas Voeckler (Europcar) 73h23'49”

2n Cadel Evans (BMC) a 1'18”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 1'22”

4t Andy Schleck (Leopard-Trek) a 2'36”

5è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 2'59”

6è Alberto Contador (Saxo Bank) a 3'15”

7è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 3'34”

8è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 3'49”

9è Tom Danielson (Garmin-Cérvelo) a 6'04”

10è Rigoberto Urán (Sky) a 7'36”

(…) 97è Joan Antoni Flecha (Sky) a 1h48'01”

stats