Els 'All Blacks' derroten una Argentina molt combativa (28-9)

Els campions del món han de suar per desfer l'entrellat defensiu dels 'Pumas'

Ferran Vital
Julian Savea, dels 'All Blacks', anota un assaig / MARTY MELVILLE / AFP PHOTO

BarcelonaEls 'All Blacks' han superat els 'Pumas' argentins en un partit molt físic disputat al modest McLean Park, estadi situat a la petita ciutat de Napier, a l'illa nord de Nova Zelanda. Els argentins han plantejat una veritable muralla defensiva, amb una davantera molt avançada i que pressionava en tot moment la zona de creació dels campions del món. De fet, els neozelandesos no han pogut generar gens de joc durant els primers minuts del partit. No ha estat fins a les acaballes del primer temps que els 'All Blacks' han aprofitat una davallada física dels argentins per anotar dos assajos de la mà de l'aler Julian Savea i del davanter Liam Messam, per tancar els primers quaranta minuts de joc amb un 18 a 6 al marcador.

Amb les energies recuperades gràcies al descans, els argentins han seguit amb la seva tàctica i han seguit pressionant molt amunt als campions del món, conscients que qualsevol errada podria ser fatal, ja que generaven enormes forats a la seva esquena que els 'All Blacks' podrien aprofitar gràcies a la seva velocitat i qualitat. Però els neozelandesos s'han vist de nou sorpresos pel dispositiu tàctic dels sud-americans i de nou no han estat capaços de trencar la defensa 'Puma' fins als minuts finals, quan el centre Aaron Smith ha culminat amb un assaig una sortida de melé a cinc metres de la marca argentina, col·locant el 28 a 9 amb el que s'ha arribat al final. Amb aquest assaig els neozelandesos s'asseguraven el punt bonus ofensiu, principal objectiu dels campions del món per no quedar despenjats en la lluita pel títol.