Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

El mirall de Ronaldinho

Tot és qüestió d’expectatives. Quan Sandro Rosell el va fitxar es van encendre alguns llums d’alarma. Infundats. Neymar no ha estat amenaça per a Messi. Al contrari. Ha esdevingut un catalitzador del talent de Messi, ha reforçat la jerarquia de l’argentí i ha assumit el seu rol en el trident més famós de la història del Barça, i potser del futbol. Alguns temien els efectes de posar un altre gall al galliner de Messi, que podria matar la gallina dels ous d’or. Neymar ha estat intel·ligent. El seu comportament d’aquest estiu també ha acabat del tot amb una expectativa que ens havíem generat tots plegats quan el van presentar (i no, no m’estic referint a l’esperança que acabaria parlant en català, il·lusionats per les seves primeres paraules en la llengua de Fabra el seu primer dia). Alguns vam il·lusionar-nos amb la idea que seria el relleu natural de Messi quan Déu Nostre Senyor recuperi la condició humana pel pas dels anys. Amb el que hem sabut del que han fet ell i el seu pare aquest estiu hem d’assumir que Neymar està de pas i que no complirà tota la seva trajectòria exitosa al Camp Nou.

De nou, qüestió d’expectatives. Els que temíem un brasiler a l’estil Ronaldinho o Ronaldo (el bo), algú que vindria a disputar el lideratge a l’estrella local de torn, hem vist aquests pronòstics incomplerts. Ara bé, l’experiència de l’últim Ronaldinho sempre està present per recordar-nos com pot acabar tot. I quan Neymar reconeix que ha estat assegut amb 3-4 clubs que pretenien fitxar-lo, que és el mateix que dir que s’ha vist amb els únics clubs que són capaços de fer l’esforç econòmic per aixecar-lo de Barcelona, a una part del barcelonisme se li encén el mateix mecanisme d’alarma que té a l’inconscient guardat de les èpoques del tàndem Pitta-Martens o del gimnàs de Ronnie.

Aquest estiu en determinats despatxos del més que un club es va instal·lar la idea d’un possible traspàs de Neymar. 190 milions d’euros que sanejarien l’economia de l’entitat, permetrien un fitxatge de primer nivell i no alterarien la bona marxa de l’equip. No han reeixit. Al contrari, Neymar ha renovat, amb una inversió molt important per a les finances del club. Ens han regalat un any més de Neymar, però entre el que ha passat als despatxos i el que es deu haver parlat en les reunions entre el pare del brasiler i els clubs que han trucat a la seva porta, val més que en gaudim i ens preparem per a un altre estiu mogut. A curt o a mitjà termini. Vaja, que no ens generem gaires expectatives a molts anys vista.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT