MOTOR
Esports 17/03/2012

Hamilton aconsegueix la primera 'pole' de l'any a Austràlia

Fernando Alonso sortirà en la dotzena posició i el seu company de Ferrari, Felipe Massa, des del setzè lloc. El català Pedro Martínez de la Rosa no s'ha classificat

Efe / Ara
1 min
Lewis Hamilton, en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Austràlia / EFE

MelbourneL'anglès Lewis Hamilton arrencarà aquest diumenge des de la 'pole' al Gran Premi d'Austràlia, el primer del Mundial de Fórmula 1, després d'una qualificació en la qual McLaren ha copat la primera fila i Ferrari ha tingut un mal dia. Fernando Alonso sortirà en la dotzena posició.

Alonso ha trepitjat l'herba, ha perdut el control del seu Ferrari i ha acabat encallat a la grava després de sortir de pista a l'entrada del primer revolt de la que hauria sigut la seva tretzena volta de la qualificació. El pilot d'Oviedo no ha pogut entrar a la Q3, reservada als deu millors. El mateix li ha passat al seu company d'equip, el brasiler Felipe Massa, que ha acabat en la setzena posició en una jornada per oblidar per l'escuderia italiana.

Hamilton compartirà la primera fila amb el seu company d'equip i compatriota Jenson Button. Després d'ells, des de la segona, ho faran el francès Romain Grosjean (Lotus), que ha sorprès amb el seu tercer lloc, i el set vegades campió del món, l'alemany Michael Schumacher, que ha confirmat que Mercedes pot ser una de les revelacions de la temporada.

Per darrere, la tercera fila de la graella de la cursa australiana serà per als Red Bull. Mark Webber, que corre a casa, sortirà cinquè, mentre que el vigent campió del món, Sebastian Vettel, ho farà des de la sisena posició.

El català Pedro Martínez de la Rosa no s'ha classificat. Tant ell com el seu company, Narain Karthikeyan, no han aconseguit un temps per sota del 107% del temps de la 'pole' i, per tant, la FIA no els permetrà prendre la sortida.

stats