Moto3
Esports 20/10/2012

Khairuddin aconsegueix la 'pole' i Cortese fa un pas més cap al títol mundial

Sense Maverick Viñales, l'alemany ha estat tercer als entrenaments de Malàisia i en té prou acabant per davant de Salom (cinquè) a la cursa d'aquest diumenge

M. Molina
2 min
Zulfahmi Khairuddin, en un revolt del circuit de Sepang

BarcelonaLa millor manera de celebrar un aniversari sent pilot de motos: aconseguir la 'pole' al Gran Premi de casa i a més ser el primer del teu país en guanyar-se la posició de privilegi en una prova del Mundial. Khairuddin era aquest dissabte el corredor més feliç del 'paddock', fins i tot més que Cortese, que el diumenge pot proclamar-se matemàticament campió del certament.

Khairuddin ha marcat el ritme durant els entrenaments oficials, situant-se al capdavant de bon principi, i no deixant escapar l'opció de ser el més ràpid. Fins i tot quan ja havia caigut la bandera de quadres, el pilot malai s'ha entossudit en rebaixar una miqueta més el temps, i ha acabat marcant un registre de 2:15.077, gairebé tres dècimes millor que Jonas Folger, el segon.

Sense Maverick Viñales, que aquest divendres va decidir trencar unilateralment el contracte amb el seu equip, l'únic rival que pot prendre-li el títol a Cortese és el mallorquí Lluís Salom. Però l'alemany, que té 61 punts més d'avantatge, només en necessita 14 per celebrar matemàticament el campionat. Així, Cortese celebrarà el títol si acaba tercer, independentment del seu rival, o si acaba per davant seu al Gran Premi de Malàisia.

Segurament per això, Sandro Cortese ha pensat més en aquest títol que no pas en la 'pole position'. El pilot de l'equip Red Bull KTM ha acabat tercer als entrenaments oficials, a set dècimes de Khairuddin. Però gràcies al coixí de punts no li ha calgut prémer més l'accelerador, especialment perquè Lluís Salom tan sols ha pogut ser cinquè a un segon del líder.

Aquest diumenge, a les 7 del matí, començarà la carrera on pot quedar sentenciat el primer dels tres títols del Mundial de Motociclisme. Una prova on el 'poleman' n'és el favorit, ja que ha demostrat tenir millor ritme de cursa que la resta de competidors.

Per darrera, Àlex Rins ha acabat 9è seguit d'Adrian Martín. Isaac Viñales –cosí de Maverick– ha estat 18è, Josep Rodríguez 23è i Àlex Márquez 24è.

Classificació de Moto3

1. Zulfahmi Khairudin 2:13.885

2. Jonas Folger 2:14.151

3. Sandro Cortese 2:14.599

4. Louis Rossi 2:14.681

5. Luis Salom 2:14.817

9. Àlex Rins 2:15.814

10. Adrián Martín 2:15.858

18. Isaac Viñales 2:16.394

23. Josep Rodríguez 2:16.877

24. Àlex Márquez 2:16.979

stats