Futbol Femení
Esports Futbol 23/05/2013

El Wolfsburg tomba el poderós Lió i s'alça amb la Champions femenina

Unes mans de Laura Georges dins l'àrea al minut 73 ha permès Martina Müller transformar el penal que ha donat el títol a les alemanyes, debutants en la competició

El Wolfsburg, campió de la Champions femenina

BarcelonaL'Olympique de Lió no perdia des de feia més de tres anys. Des del 17 de març de 2010, quan va caure 1-0 a Sassari contra el Torres italià. Més de 120 partits després, aquest dijous, en un estadi d'Stamford Bridge semibuit, el totpoderós equip francès ha caigut derrotat a mans del Wolfsburg, que ha trencat una hegemonia que semblava eterna i s'ha proclamat nou campió d'Europa en la temporada del seu debut a la Champions.

Ha hagut de ser un penal. Una jugada fatal al minut 73. Han hagut de ser unes mans dins de l'àrea de la central Laura Georges el que tombés el Lió, superior en el joc però incapaç d'aprofitar els seus minuts d'esclafar el rival, la seva qualitat entre línies i la seva àmplia plantilla. El Wolfsburg, ordenat i sacrificat fins l'últim segon, ha resistit el setge i fins i tot ha acabat desesperant un Lió bloquejat, espès. Patrice Lair s'ha quedat sense arguments i ha acabat movent la banqueta més per desesperació que per tenir les idees clares. Schelin pràcticament no ha aparegut, com Rapinoe o Nécib. Thomis ha tingut 20 minuts de glòria, però no els ha sabut concretar en gol.

Les noies de Ralf Kellermann han demostrat tenir ben apresa la lliçó i han incomodat el Lió amb un treball defensiu precís i una agilitat meravellosa per construir ràpids atacs. De fet, Magull ha tingut a les botes el 2-0 que hauria sentenciat el xoc sobre el temps afegit. Abans, les lloves ja havien deixat detalls perillosos al contraatac.

No ha sigut l'atac i gol que s'esperava, especialment al primer temps. Kessler ha sigut la primera en avisar per a les alemanyes i el Lió només ha inquietat en una acció de córner a través d'una rematada de cap d'Henry.

Fins a la represa no s'ha vist el Lió que s'ha passejat per la Champions en les últimes temporades. Thomis per la dreta i Dickenmann per l'esquerra han començat a estirar el Wolfsburg, a tancar-lo a la seva àrea. Però Abily i Schelin no han estat precises dins l'àrea i han deixat passar els seus bons minuts.

La falta d'encert del rival ha animat el Wolfsburg, que s'ho ha cregut. De mica en mica. Al Lió li ha pogut la por a perdre, l'escenari desconegut que s'ha trobat. El Wolfsburg, de menys a més, ha acabat gaudint d'uns últims minuts que només li han reservat l'agonia d'una última ocasió de Nécib que ha atrapat la portera Vetterlein.

Al final, decepció francesa i bogeria alemanya. El Wolfsburg recupera el tro per al futbol del seu país, després de l'últim trofeu aconseguit pel Turbine Potsdam fa tres temporades al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe, precisament contra l'Olympique de Lió, campió de les últimes dues edicions.