Colòmbia
Internacional 03/04/2012

Les FARC alliberen els 10 últims militars segrestats

Havien estat en captiveri des del 1998 i el 1999

Efe
1 min

VillavicencioEls deu uniformats segrestats per les FARC han sigut alliberats, segons ha informat a Efe el delegat a Colòmbia del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), Jordi Raich.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El responsable d'aquest organisme humanitari, que coordina la missió que ha viatjat avui a algun lloc de la selva del sud-est de Colòmbia, va confirmar que "en una hora aproximadament" els alliberats arribaran a l'aeroport de Villavicencio en l'helicòpter prestat pel govern del Brasil per a aquesta missió.

Els alliberats són els militars Luis Alfonso Beltrán Franco, Luis Arturo Arcia, Robinson Salcedo Guarín i Luis Alfredo Moreno Chagüeza, i els policies Carlos José Duarte, Cèsar August Lasso Monsalve, Jorge Trujillo Solarte, Jorge Humberto Romero, José Libardo Forero i Wilson Rojas Medina.

Tots ells van ser segrestats entre 1998 i 1999 en diferents atacs guerrillers a llocs policials i bases militars.

Aquests uniformats han sigut lliurats per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) "en una zona rural entre els límits dels departaments del Meta i Guaviare", ha anunciat poc després la portaveu del CICR, Maria Cristina Rivera.

stats