Publicitat
Publicitat

MÓN

Moren dos militars espanyols i tres més resulten ferits en un atemptat a l'Afganistan

Les víctimes ocupaven un vehicle blindat quan ha esclatat un artefacte al seu pas pel nord de la localitat de Qala-i-Naw. És el segon atemptat en poc més d'una setmana contra les tropes espanyoles. La ministra Chacón compareix aquesta tarda per informar del succés

Dos militars espanyols han perdut la vida i tres més han resultat ferits en un atemptat a l'Afganistan, segons ha confirmat el Ministeri de Defensa. Les víctimes ocupaven un vehicle blindat quan ha esclatat un artefacte al seu pas a uns vint quilòmetres al nord de la localitat afganesa de Qala-i-Naw. La ministra de Defensa, Carme Chacón, compareixerà aquesta tarda davant els mitjans de comunicació per ampliar la informació sobre el succés.

Les víctimes són el sergent Manuel Argudin Perrino i la soldat Niyireth Pineda Marín. Els ferits, que han estat evacuats en helicòpter a l'Hospital Role 2 de Bala Murghab, són el soldat Rubén Velázquez Herrera, que ha rebut diverses contusions; el soldat Jhony Alirio Herrera Trejos, que ha patit fractures a les cames i una fractura en un braç, i el soldat Roi Vila Souto, amb fractures també a les cames. Els cinc militars pertanyen al Regiment d'Infanteria Sòria 9, que té la seva seu a Fuerteventura. El Ministeri de Defensa ja ha informat els familiars dels morts i ferits en aquest atemptat. Aquest és el segon atemptat en vuit dies contra el contingent espanyol destacat a l'Afganistan i es produeix poc després que el govern espanyol hagi anunciat que l'Estat retirarà totes les tropes que té en aquest país el 2014. Quatre militars i un intèrpret civil van resultar ferits el passat dia 18 quan un altre artefacte, que estava compost per 20 quilos d'explosiu, va explotar al pas d'un altre blindat.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT