Internacional 01/05/2011

OTAN s'atribueix el bombardeig però no parla de morts

L'OTAN diu que va atacar objectius militars en un atac que, segons el règim libi, va costar la vida a un fill i tres néts de Gaddafi

Agències
1 min
L'estat en què ha quedat la casa de la família Gaddafi després d'un bombardeig de l'OTAN segons el règim libi / AFP

TrípoliL'OTAN ha confirmat l'atac a "instal·lacions militars" aquesta matinada, però no s'ha referit a la mort del fill i de tres néts del coronel Gaddafi confirmades pel règim libi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa la CNN, el fill petit de Muammar al-Gaddafi, Saif al-Arab- hauria mort i també tres dels seus néts en un atac sobre Trípoli dels aliats.

El cap de la missió de l'OTAN, Charles Bouchard, les considera "informacions no confirmades" i diu que no van apuntar a individus. El general canadenc va recordar a la població civil que s'allunyi dels objectius militars.

Fonts del govern libi han indicat que Gaddafi i la seva dona estan bé, tot i que eren al lloc del bombardeig, a casa del seu fill, quan s'ha produït l'atac.

L'edifici bombardejat és en una zona residencial de Trípoli. Saif al-Arab, segons el portaveu del règim, tenia 29 anys, era un dels vuit fills de Gaddafi i estudiava a Alemanya. No estava especialment compromès amb el règim ni l'exèrcit.

Tanmateix, un portaveu de l'oposició líbia ha posat en dubte la veracitat de l'anunci. "La veritat és que mai havíem sentit parlar de Saif al-Arab fins a l'inici de la revolta", ha indicat. "No creiem que això sigui cert", ha dit Abdul Hafiz Ghoga, vicepresident del Consell Nacional de Transició a Bengasi. "Es tracta d'una mentida més del règim, que intenta desesperadament obtenir la simpatia d'algun sector. Aquest règim menteix constantment".

stats