PAKISTAN
Internacional 26/11/2011

El Pakistan vol reconsiderar tots els seus acords amb Washington i l'OTAN

Islamabad dóna 15 dies de termini a l'Aliança perquè retiri tots els seus efectius de la base aèria de Shamsi, al nord-oest del país. L'ultimàtum respon a la mort de 26 soldats pakistanesos en un atac aquest dissabte a la matinada

Afp
1 min
El govern pakistanès s'ha reunit d'urgència la tarda de dissabte. AFP

IslamabadEl Pakistan ha anunciat aquest dissabte que reconsiderarà totes els seus acords amb Washington i l'OTAN, sobretot en el terreny diplomàtic, militar i dels serveis secrets, arran del pitjor atac perpetrat per occidentals al país en una dècada, que ha provocat la mort d'almenys 26 soldats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després d'una reunió extraordinària amb els seus principals dirigents, el govern pakistanès ha ordenat a Estats Units que retiri en un termini màxim de 15 dies tots els efectius de la base aèria de Shamsi, al sud-oest del Pakistan. A més, ha manat tancar totes les rutes de subministrament de l'OTAN des del país a l'Afganistan.

"La Comissió de Defensa del govern ha decidit tancar totes les rutes logístiques de l'OTAN/ISAF [les forces de l'Aliança a l'Afganistan]. També ha decidit demanar als Estats Units que abandonin en un termini màxim de 15 dies la seva base aèria de Shamsi", ha anunciat el gabinet del primer ministre pakistanès, Yusaf Raza Gillani.

El Pakistan ha acusat l'OTAN de matar 26 soldats pakistanesos en un atac aeri aquesta matinada de dissabte al nord-oest del país (una de les zones tribals que limiten amb l'Afganistan).

Aquesta tarda de dissabte, un portaveu de l'ISAF, el general alemany Carsten Jacobson, ha admès que els avions de l'OTAN "probablement havien causat les pèrdues" al Pakistan.

stats