Internacional 20/05/2011

Strauss-Khan surt de la presó per anar a una residència temporal vigilada

La seva dona està buscant un apartament a Nova York on allotjar-se

Efe
2 min

Nova YorkUn jutge nord-americà ha donat l'ordre que l'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn surti de la presó de Rikers Island i sigui traslladat temporalment a una residència vigilada, ja que no va poder complir totes les condicions de la seva llibertat sota fiança.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els advocats de Strauss-Kahn han lliurat a la Justícia dels EUA la fiança en efectiu d'un milió de dòlars i una garantia per uns altres 5 milions per quedar en arrest domiciliari, a més de lliurar el seu passaport i altres documents de viatge, però encara no disposa d'un habitatge a Nova York en la que pugui complir les estrictes condicions que li va imposar el jutge Michael Obus.

Segons l'acta de l'acusació, Strauss-Kahn únicament "podrà sortir per a les seves compareixences, cites mèdiques o actes religiosos setmanals", però aquestes sortides li estan prohibides entre les deu de la nit i les sis del matí, i hauran de ser advertides abans a les autoritats.

Strauss-Kahn, que fins fa tot just una setmana fora considerat un dels més poderosos del planeta, amb tractament de cap d'Estat, haurà de portar ara una polsera electrònica amb GPS en un turmell que controli els seus moviments, estar sota vigilància per vídeo interior i exterior les 24 hores i pagar ell mateix com a mínim a un guàrdia de seguretat armat que el custodiï.

El cost de totes aquestes mesures de seguretat, desplegades per la firma Stroz Friedberg, segons els documents del jutjat, hauran de sortir de la seva butxaca i podrien ascendir a uns 200.000 dòlars mensuals, segons estimacions dels experts.

La seva dona, la periodista francoestadounidense Anne Sinclair, està tenint dificultats per llogar un apartament a Nova York. Els propietaris d'un luxós edifici ubicat a l'exclusiu barri de l'Upper East de Manhattan i pel qual Sinclair estava disposada a pagar 14.000 dòlars mensuals, no van acceptar que DSK i la seva família es traslladessin a aquest habitatge.

Un cop sigui posat en llibertat i passi a situació d'arrest domiciliari, Strauss-Kahn estarà contínuament vigilat i segons les condicions de la fiança, no podrà rebre més de quatre visites al dia al mateix temps en el lloc on resideixi si són persones diferents als membres de la unitat familiar.

La seva víctima, una immigrant guineana de 32 anys, vídua i mare d'una adolescent, va declarar el dijous davant un gran jurat (o jurat d'acusació en el sistema jurídic nord-americà) que va ser agredida sexualment per DSK, alhora que va negar que haguessin mantingut sexe de mutu acord, tal com havia deixat entreveure la defensa del francès.

stats