Alemanya
Internacional 04/09/2011

Nou revés per al partit de Merkel en unes eleccions regionals a Alemanya amb una caiguda de cinc punts

El partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, el cristianodemòcrata de la CDU podria quedar fora de la coalició de govern que formaran els socialdemòcrates de l'SPD

Redacció
1 min
Cares de desolació ahir entre els militants de la CDU

BarcelonaEl partit socialdemòcrata, l'SPD, ha revalidat la majoria al Parlament del land de Mecklenburg-Pomerània Occidental a les eleccions regionals que s'hi han fet, però haurà de pactar amb algun dels altres grans partits per governar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si bé fins ara havia format coalició amb la CDU d'Angela Merkel -el land és considerat el feu de la cancellera- la davallada de cinc punts del partit conservador obre la porta també a un possible pacte amb la formació L'Esquerra.

L'SPD encara no ha aclarit què farà per governar després d'unes eleccions que han suposat que Els Verds hagin doblat el nombre de vots i hagin entrat per primer cop al Parlament d'aquest land de l'ex-RDA.

A l'altra banda, els liberals, seguint la tendència de les últimes cites amb les urnes als lands, s'han enfonsat fins al punt de desaparèixer del Parlament de Mecklenburg-Pomerània Occidental.

stats