Canal 9
Mèdia 09/11/2013

Compromís denuncia el govern valencià per prevaricació en el nomenament dels nous consellers de RTVV

Considera que el mateix Consell s'havia inhabilitat per fer-ho amb l'aprovació del decret que modificava la llei de la cadena

Ara
2 min

BarcelonaEl grup parlamentari de Compromís ha presentat aquest divendres a la nit al jutjat de guàrdia una denúncia penal contra l'executiu valencià en considerar que "hi ha prevaricació en la maniobra realitzada pel govern del PP per recuperar el control de RTVV". "Després de revisar tot el procediment realitzat pel Consell en els últims dies al voltant de RTVV hem pogut comprovar que el govern valencià, en el seu afany per recuperar el control de l'ens públic, ha comès una sèrie d'irregularitats en què nosaltres considerem que hi ha delicte", ha explicat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En concret, el text –signat pels sis diputats de Compromís a les Corts i dirigit a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), ja que els membres del Consell són aforats– recorda que aquest dijous, el Consell –que és també la Junta General de RTVV– va nomenar cinc membres del consell d'administració –entre els quals el nou president, Ernesto Moreno– per cobrir les vacants que havien quedat el dia abans després de la dimissió de l'anterior presidenta, Rosa Vidal, i dels quatre representants del PP a l'organisme. Els nomenaments, però, es van produir "amb posterioritat" a la promulgació del decret llei amb què el govern va modificar la legislació per recuperar el control de la cadena, la qual cosa, en opinió de Compromís, anul·lava "la previsió de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, l'article 10 de la qual establia que la Junta General estava constituïda pel Consell". En aquest sentit, els denunciants recorden que el mateix vicepresident del govern valencià, José Císcar, va admetre divendres que ara mateix la Junta General de RTVV la forma el Consell de Liquidació de l'ens, i no pas el govern.

"En definitiva –explica Compromís–, el mateix Consell es va inhabilitar com a Junta General amb l'aprovació del Decret Llei i minuts després es va erigir en Junta General, sense cobertura legal, nomenant als nous consellers i director general, sense que en el temps transcorregut entre un acte i altre poguera haver-se produït un traspàs de poder de la Junta de Liquidació constituïda en Junta General, al Consell perquè aquest poguera legalment constituir-se en Junta General de la societat mercantil". Els denunciants recolzen la seva argumentació en el fet que, després de l'aprovació del decret, "els liquidadors es van presentar a les instal·lacions de TVV de Burjassot i van dir als membres del Consell d'Administració que no podien actuar i que la representació la tenien ells com a Junta General i únics accionistes".

Davant d'aquest fet, consideren que el Consell va incórrer "en frau de llei" en constituir-se com a Junta General per nomenar els nous consellers. "Les seues pròpies martingales legals els van portar a arribar a cometre l'il·lícit penal que denunciem", afegeix Compromís. "El govern valencià s'ha arrogat un poder que no té i això està tipificat en el Codi Penal en els articles 404, 405 i 406 amb penes d'inhabilitació i de presó", remarca Oltra. I continua: "Entenem que hi ha un delicte de prevaricació, un delicte de nomenament de càrrec públic sense els requisits legals necessaris, i aquests són delictes greus contra l'administració pública que hem portat al jutjat de guàrdia".

stats