Mèdia 07/11/2013

El govern valencià canvia amb un decret llei la normativa de Canal 9 per prendre el control de la tele

En una reunió d'urgència ha aprovat un decret que permet a la junta general nomenar els representats del PP al consell d'administració sense necessitar el mandat del Parlament

Ara
1 min
EN HORES BAIXES El president valencià, Alberto Fabra, veu com la sort ja no li somriu. El partit que lidera, el PP, ha deixat de ser  aquella piconadora que guanyava eleccions sense cap mena de preocupació. La crisi econòmica i els casos  de corrupció han anat minant la confiança de la ciutadania cap a Fabra i els seus companys.

ValènciaEl govern valencià, en una reunió extraordinària celebrada aquest dijous al migdia, ha aprovat un decret llei per modificar la llei de l'Estatut de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) amb l'objectiu de posar fi a la situació de desgovern que viu l'entitat des que ahir la directora general i el seu equip van dimitir i hores després que també deixessin el seu càrrec els altres quatre representants del PP al consell d'administració.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el text signat pel mateix president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, aquest decret s'aprova amb l'objectiu de "garantir la prestació del servei públic de RTVV" davant la situació d'"absència de govern i administració" actual de la societat pública.

Aquest decret és l'intent del president valencià per posar fi a les emissions controlades pels treballadors, que des d'ahir estan sent molt crítiques amb el govern del PP i la seva decisió de tancar la radiotelevisió pública. El decret llei habilita la junta general –que a l'ens públic és el mateix govern valencià– a nomenar provisionalment els consellers vacants del consell d'administració, sense necessitat de la votació a les Corts Valencianes.

En aquest cas, la junta general nomenarà pròximament els cinc representants del PP que ahir van presentar la seva dimissió, entre ells, la presidenta i directora general, Rosa Vidal. El decret llei entra en vigor avui mateix, tal com assenyala el 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana', publicat amb caràcter d'urgència aquesta tarda de dijous.

stats