Mèdia 13/11/2012

Julia Otero denuncia a la policia que li han atribuït un text independentista que no és seu

La periodista anuncia amb insistència a Twitter i Facebook que la carta, que circula de manera viral per la xarxa, no és seva. L'autora del 'post' assegura que no entén com s'ha produït l'embolic

Ara
2 min
Escrit de Júlia Otero desvinculant-se d'un escrit independentista

BarcelonaJúlia Otero ja no sap què fer per deixar clar a tothom que treu el cap a la xarxa que no ha escrit cap text reivindicant la independència de Catalunya. Des de fa uns dies, un escrit independentista recorre internet associat al nom de la periodista, i ella ha fet diverses intervencions a Facebook i a Twitter desmentint aquesta relació. Fins i tot ha admès que lamenta "haver d'insistir-hi".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, fins i tot ha denunciat els fets a la policia, ja que entén que s'ha produït una usurpació de la seva identitat. "Júlia Otero ha interposat una denúncia per 'usurpació de personalitat' en relació amb l'article d'opinió 'Carta oberta als ciutadans', firmat de manera fraudulenta amb el seu nom. L'escrit circula aquests dies de forma viral per la xarxa, penjat en webs i compartit a xarxes socials. Júlia Otero s'ha desvinculat totalment del contingut de l'escrit, n'ha negat l'autoria i ha denunciat el cas a la Policia Nacional perquè investigui l'origen del text", deia al seu Facebook el dia 7, dimecres passat.

Aquest dimecres, sis dies després, encara no s'havia desfet el malentès i ha tornat a intentar-ho amb un tuit en què demanava disculpes per la insistència a qui ja sabés els detalls del cas. I encara n'hi ha afegit un altre per remarcar que pregava "la màxima difusió" del desmentiment.

L'autora real del text, que es diu Cristina Andrade (@spadatxina), i que publica les seves opinions al blog 'Vull opinar', ja ha deixat clar que l'escrit no té res a veure amb Otero i que no sap com s'ha produït l'embolic que ha portat a aquesta atribució. Otero sap que Andrade no és la culpable de la "usurpació de personalitat" i la considera una altra víctima dels fets.

stats