PROMOCIONS
Mèdia 18/11/2012

L'ARA ofereix als lectors la mítica 'Sí, primer ministre'

Coincidint amb el cap de setmana electoral, l'ARA proposa als seus lectors recuperar la sèrie Sí, primer ministre. El diari ofereix tots els episodis d'aquesta sàtira política a un preu especial.

Ara
2 min
FONAMENTAL  Reivindicada per polítics i còmics, la sèrie va mostrar en clau d'humor els mecanismes més inconfessables i absurds de la política.

BARCELONA.La sèrie Sí, primer ministre va marcar un abans i un després en matèria de sàtira política a la televisió. L'ARA ofereix als seus lectors l'oportunitat de recuperar-la íntegrament i tornar a assaborir un dels clàssics de la televisió dels anys 80, en una acurada edició amb doble DVD. El pack inclou tots els 16 episodis de la sèrie a un preu especial de 9,95 euros, quatre euros més econòmic del que costa a les botigues. En total són més de vuit hores d'intrigues polítiques impossibles. La sèrie estarà disponible per als lectors de l'ARA dissabte 24 i diumenge 25, justament el dia de les eleccions a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sí, primer ministre és la seqüela de Sí, ministre . En aquest cas, però, trobem que John Hacker (interpretat per Paul Eddington) ja no és ministre d'afers administratius sinó que ha ascendit ni més ni menys que a primer ministre. Aquell personatge acovardit, incapaç de prendre decisions i comprometre's, ara està imbuït per la solemnitat del càrrec i es passa el dia practicant discursos grandiloqüents. Però una cosa no canvia: la seva increïble capacitat per aconseguir que els seus plans es torcin irremeiablement. L'acompanya en aquesta àrdua tasca Sir Humphrey Appleby, mestre de les paraules i expert a doblegar el discurs al límit. És secretari de Hacker i els seus intercanvis verbals són demencials. El trio protagonista el completa Bernard Woolley, secretari del secretari, l'etern element en discòrdia perquè no sap a qui ser més fidel.

El xou s'enregistrava en directe, davant d'una audiència d'unes 200 persones. Segons van explicar els seus creadors, això es va fer en part per assegurar que els polítics s'ho pensessin dos cops abans de pressionar la BBC perquè la retiressin, ja que hi havia l'aval del públic. La sèrie va ser exportada a un munt de països i altres, com Portugal i l'Índia, en van fer les seves versions. Fins i tot se'n van fer jocs de Spectrum, Amstrad i Commodore. Margaret Thatcher la considerava la seva sèrie preferida i en lloava "el retrat afinat".

Aquesta pervivència es fa palesa també amb el recent anunci que se n'estava rodant una nova versió, amb alguns dels actors originals, però ambientada en l'actualitat, amb el referèndum escocès i la crisi com a teló de fons. Per tant, aquest pack de Sí, primer ministre també pot servir per anar fent boca per al que serà un dels retorns de la temporada, previst per al 2013.

stats