Premsa
Mèdia 10/11/2012

'El País' comunica a 129 treballadors que seran acomiadats a causa de l'ERO

Històrics com Ramón Lobo o Javier Valenzuela revelen a Twitter que formen part de la llista

Ara
2 min
'El País' ha comunicat a 129 treballadors que seran acomiadats

Barcelona"129 treballadors d''El País' acabem de ser informats que som a la llista d'acomiadats". Amb aquest tuit, el periodista Javier Valenzuela feia saber que, després de 30 anys treballant al diari, molts dels quals com a corresponsal en diversos països, serà un afectats per l'ERO que ha presentat el mitjà, i que aquest dissabte s'ha concretat amb l'enviament als afectats, per correu electrònic, de la llista de noms dels empleats de què la direcció ha decidit prescindir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre aquests hi ha també Ramón Lobo, que també ho ha fet saber a Twitter: "L'empresa divulga la llista dels 129 acomiadats. Hi sóc. El meu perfil digital i la meva trajectòria són insuficients", ha lamentat Lobo, que durant els últims 20 anys ha cobert desenes de conflictes com a periodista de guerra per al diari de Prisa. Tot plegat ha provocat una allau de missatges a Twitter, i ha convertit l'etiqueta #ElPaísTeDespide en 'trending topic' estatal.

Aquest mateix dissabte, segons informa Efe, l'empresa havia informat la direcció general de Treball de les "condicions finals" de l'ERO, que preveu indemnitzar els 129 acomiadats amb 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats. D'aquesta manera, la direcció d''El País' donava per tancat el procés de negociació, després que els treballadors rebutgessin dissabte l'última proposta de l'empresa, que incloïa la reducció del nombre d'acomiadaments a 124 i una indemnització de 35 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats.

L'ERO d''El País' es va presentar el 9 d'octubre i preveia, en un primer moment, 149 acomiadaments –incloent-hi 21 prejubilacions–. La plantilla hi ha respost amb una vaga de tres dies aquesta setmana, que va tenir un seguiment molt elevat però no va impedir que el diari continués arribant als quioscos.

stats