Televisió
Mèdia 16/10/2012

Telepizza retira el patrocini d'un canal local per un programa en què nens parlaven de la independència

L'espai 'Petits artistes', de Canal 21, ha generat polèmica després de la seva difusió a través d'internet

Efe
2 min

TortosaTelepizza ha retirat el seu patrocini del programa 'Petits artistes' de la televisió de les Terres de l'Ebre Canal 21, en què un grup de nens opinaven sobre la independència de Catalunya i que ha suscitat polèmica després de la seva difusió a internet. L'espai, dedicat a reflectir els coneixements dels alumnes de primària de les escoles de les Terres de l'Ebre sobre diversos assumptes, es va emetre en plena polèmica per les declaracions del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, segons les quals la intenció del govern és "espanyolitzar" els alumnes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El capítol objecte de polèmica va ser gravat a l'escola Sant Miquel de Deltebre (Baix Ebre) i als nens se'ls plantejaven preguntes com: "Què és la independència?" o "Vols la independència de Catalunya?". La majoria de respostes van ser afirmatives, i els nens deien frases com: "Per mi la independència és posar les nostres lleis sense que ningú no ens obligui a fer el que no vulguem".

Després de l'emissió, l'espai s'ha difós per internet i ha recollit nombroses crítiques, fins al punt que Telepizza, patrocinador del programa i un dels principals anunciants de l'empresa Teveon, propietària de Canal 21, ha decidit retirar totes les seves campanyes a la cadena. En un comunicat, la cadena de pizzeries argumenta que l'acord amb Teveon preveia el patrocini d'un espai infantil "en què es buscava abordar diferents temàtiques infantils com el reciclatge, la dieta sana i les estacions de l'any, entre d'altres". Telepizza admet que no es van establir "els continguts específics" del programa i que els deixava en mans de la productora, sempre que anessin "en línia amb els temes pactats amb anterioritat". No obstant això, "després del canvi en el format del programa i en no ajustar-se al que s'havia pactat", l'empresa manifesta el seu propòsit de "no continuar amb la col·laboració que fins ara mantenia amb la productora Teveon".

Canal 21, un canal privat que emet des de Tortosa per al conjunt de les Terres de l'Ebre, ha lamentat la decisió i denuncia "la manipulació mediàtica que s'ha realitzat des de diversos mitjans escrits i televisions d'àmbit estatal, així com per part de diferents portals web, d'un programa d'entreteniment de caràcter local i comarcal que només vol transmetre la visió dels nens de Catalunya sobre temes d'actualitat". La cadena assegura que "mai no ha tingut cap intencionalitat política" i critica que "s'hagin utilitzat els nens que participen en el programa 'Petits artistes' per generar polèmica entorn d'un tema candent".

El canal va decidir retirar el vídeo del programa de la seva web i del seu canal a YouTube, "per protegir els drets dels menors", però abans ja s'havia copiat i difós –subtitulat al castellà– per molts altres usuaris, fins al punt que ja acumula més de 125.000 visites.

stats