Mèdia 03/02/2012

Els consells audiovisuals de la Península Ibèrica es reuneixen a Barcelona per analitzar la regulació de la televisió connectada

"S'haurà de desenvolupar un nou paradima que no es basi només en el control i la sanció", diu el conseller del CAC Santiago Ramentol

Ara
1 min

BarcelonaLes quatre autoritats audiovisuals de la Península Ibèrica s’han reunit a la seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per analitzar la regulació dels serveis de comunicació emergents, en particular, la televisió connectada (TV intelligent o smart TV).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conseller del CAC Santiago Ramentol ha destacat que, amb la televisió connectada, en una mateixa pantalla hi conviuran continguts amb diversos nivells de regulació (segons la normativa de la zona d’origen i/o la cobertura, segons la tecnologia de transport del senyal, etc.). Per aquest motiu, ha apostat per la cooperació i la coordinació entre organismes reguladors a escala internacional. “S’haurà de desenvolupar un nou paradigma que no es basi exclusivament en el control i la sanció: caldrà potenciar fórmules d’autoregulació i de coregulació” ha assenyalat.

Per al membre del Consejo Audiovisual de Andalucía Francisco Cervantes, el repte per al legislador del futur serà conciliar la neutralitat tecnològica i la necessitat de tenir en compte el context en què s’accedeix a un contingut determinat. Cervantes ha mostrat la inquietud per la possibilitat que la televisió connectada suposi l’existència dels anomenats jardins tancats (wall gardens), en què l’accés als continguts connectats dependria d’orientacions fetes pel fabricant del televisor.

La Conferència Ibèrica de Consells Audiovisuals (CICA), que va ser creada l’any 2008, està formada pels membres següents: el Consejo Audiovisual de Andalucía, el Consell Andorrà de l’Audiovisual, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’Entidade Reguladora para a Comunicação Social (Portugal).

stats