Mèdia 31/08/2012

Acusacions encreuades entre el nou director de Radio 3 i el de 'Carne cruda' per la suspensió del programa

El director del programa, Javier Gallego, ha informat al seu blog que l'han acomiadat aquest divendres mateix i es considera represaliat ideològicament. El nou director de la cadena assegura que el programa se suspèn perquè és massa car i té un to "sensacionalista" que l'apropa a una "ràdio pirata"

Ara
2 min
Logotip del programa 'Carne cruda' / RTVE.es

BarcelonaRTVE ha decidit prescindir del programa diari de Radio 3 'Carne cruda', dirigit per Javier Gallego, i substituir-lo per l'espai 'Discópolis', que dirigirà José Miguel López.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova direcció de Radio 3 ha cancel·lat el programa diari després de tres anys en antena a la cadena pública, segons ha informat el seu director, Javier Gallego, al seu blog inclòs a la secció 'Zona Crítica' a eldiario.es –un nou diari digital que està previst que vegi la llum aquest setembre–. "Avui s'emet el darrer programa, gravat abans de l'estiu, de manera que l'equip no podrà acomiadar-se dels oients", assenyala al blog el periodista, sobre una notícia que ja circulava per les xarxes socials.

Gallego ha escrit: "Lamento moltíssim haver de comunicar-vos que la nova direcció de Ràdio 3 i de RNE m'acaba d'acomiadar i ha tret el programa 'Carne Cruda' de la seva graella d'emissió. Es compleixen desgraciadament els temors que molts m'havíeu manifestat i que jo havia desmentit, ja que vaig creure en la paraula del director de l'emissora acabat de nomenar, Tomás Fernando Flores, que em va assegurar fa un mes que el programa continuaria la propera temporada".

Protesta massiva a la xarxa

El periodista està convençut que ha sigut represaliat ideològicament: "El meu cessament és polític, ho tinc absolutament clar", ha assegurat en una entrevista a 'El País'. En la mateixa línia opinaven molts internautes, que han relacionat la sortida de Gallego amb les d'Ana Pastor, Juan Ramón Lucas i Toni Garrido de RTVE després de l'arribada al poder del PP.

La reacció a la xarxa ha sigut immediata: centenars de comentaris, milers de comparticions a Facebook i Twitter i també peticions demanant a la cadena que es faci enrere. Fins i tot s'ha convocat una manifestació per al proper dilluns davant de les instal·lacions de RTVE a Madrid.

El director de la cadena, contra el "sensacionalisme"

Al migdia ha arribat la reacció del nou director de la cadena, Tomás Fernando Flores, un dels nous càrrecs impulsats pel govern del PP. En una entrevista a 'El Mundo', Flores afirma que el programa desapareixerà, en primer lloc, perquè és massa "car". Segons fonts de la cadena citades pel diari, el programa costava 30.000 euros mensuals –el mateix que tots els de la tarda–, mentre que Gallego assegura que en costava 5.000.

Hi ha, però, una segona causa, segons el mateix Flores. "El sensacionalisme no m'agrada gens", sosté a la mateixa entrevista. "Pots fer crítica de les coses, aportar criteri a la construcció de la societat global, però no ho has de fer sempre des d'una perspectiva kamikaze i sensacionalista, com si estiguessis en una ràdio pirata".

El programa, que girava entorn de la contracultura i l'art més rupturista, s'havia caracteritzat per una visió crítica amb el poder i que donava veu a la indignació, i era considerat un dels espais emblemàtics de l'etapa que s'ha acabat amb el relleu de la cúpula.

stats