NOVETATS A LA GRAELLA
Mèdia 10/04/2012

La realitat guionitzada, a Telecinco

La realitat guionitzada és un dels gèneres rei a la graella diürna alemanya. Ara desembarcarà a Telecinco de la mà de Vidas y mentiras, històries reals reconstruïdes amb actors desconeguts.

Selena Soro
2 min
Lenssen & Partnersés una de les sèries produïdes per Constantin a Alemanya que ha triomfat amb les seves trames policials però properes a la gent.

BARCELONA.Telecinco prepara un nou programa per aixecar la sobretaula dels caps de setmana, Vidas y mentiras . L'espai -produït per la companyia d'Ana Rosa Quintana, Cuarzo- serà un reality ficcionat: reconstruirà històries i casos reals que captin l'atenció pel seu dramatisme o emotivitat i els filmarà amb un estil ultrarealista i amb actors no professionals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou programa de Telecinco -que podria arribar després de Setmana Santa- obligarà la cadena a reordenar la graella del cap de setmana. Fins ara les tardes de dissabte i diumenge les ocupava Qué tiempo tan feliz . Amb la incorporació de Vidas y mentiras , el magazine de María Teresa Campos podria recuperar la seva duració inicial, des de les 18 h fins a les 21 h, i deixar l'espai de les 16 h a les 18 h lliure per al nou programa.

La cadena de Mediaset ja va intentar tocar aquest gènere el 2008 amb Puzzle blanco , un programa que escenificava crims i successos tràgics a través de flash-backs al més pur estil CSI . Mediaset va decidir finalment descartar l'espai i no es va arribar a emetre. Aquest nou intent el farà en coproducció amb l'alemanya Constantin Entertainment, que ha exportat el gènere, en el seu vessant d'històries truculentes familiars, amb èxit en països com Croàcia, Grècia i Portugal.

Canvi d'imatge

Des de fa uns mesos Telecinco està redibuixant la graella per suavitzar els continguts i recuperar la confiança dels anunciants. Al novembre la cadena va quedar-se sense publicitat durant una nit per la polèmica entrevista que la mare d'un dels menors condemnats pel cas Marta Castillo va concedir a La noria . Així, Vidas y mentiras -que s'allunya dels programes del cor- formaria part d'aquest procés de fomentar els continguts més familiars. Des que al novembre Telecinco va començar el rentat de cara, la cadena ha suprimit Resistiré , ¿vale? i Enemigos íntimos . Al gener la remodelació va continuar amb l'endarreriment de La noria fins a mitjanit i el naixement d' El gran debate .

Ara, a més, està en plena promoció d'un nou programa que presentarà Jorge Javier Vázquez, Hay algo que te tengo que decir . Amb aquest espai -que té com a objectiu reconciliar i fer que es retrobin amics i familiars- Telecinco també es desvincula dels programes més relacionats amb la premsa del cor.

stats