Mèdia 14/05/2013

L'oncòleg pediàtric Josep Sánchez de Toledo és el nou Català de l'Any

Els espectadors d''Els Matins' i els lectors d''El Periódico' han decidit que agafi el relleu de Joaquim Maria Puyal, que va guanyar l'edició de 2011

Ara
1 min
El guanyador del premi Català de l'Any 2012, Josep Sánchez de Toledo | PERE FRANCESCH, ACN

BarcelonaJosep Sánchez de Toledo ha guanyat aquesta nit el premi de Català de l'Any, que organitza el diari 'El Periódico' i el programa 'Els Matins' de TV3. El procés de votació, que ha durat dos mesos en total, permetia elegir als lectors d'aquest rotatiu i als espectadors del programa qui dels tres finalistes mereixia el guardó. Els resultats, verificats pel notari Lorenzo Valverde, han confirmat la victòria de Sánchez de Toledo, que agafa el relleu de Joaquim Maria Puyal, que va rebre aquest reconeixement l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Josep Sánchez de Toledo, nascut a Barcelona, al 1951, és el responsable d'oncologia infantil de la Vall d'Hebron. El facultatiu va decidir ser pediatre als 5 anys, observant al metge que el va tractar d'una poliomielitis que va poder superar sense seqüeles. El servei que ell condueix va introduir a l'Estat al 1984 el trasplantament de cèl·lules mare. Amb gairebé 30 anys de trajectòria, el servei que ell dirigeix ha realitzat 1.040 trasplantaments a nens malalts de càncer. Una xifra que duplica qualsevol altre hospital espanyol. L'any passat, el seu servei va rebre un dels guardons més prestigiosos a nivell europeu per la qualitat i el rigor dels seus procediments terapèutics.

Aquest premi, que ja porta tretze edicions, ha premiat al llarg de la seva trajectòria Ferran Adrià, Pau Gasol, Neus Català, Pasqual Maragall o Vicenç Ferrer.

stats